Půjčka do 50 000 Kč: Banky vs. nebankovní společnosti

Půjčka do 50 000 Kč je vyhledávaná nejčastěji jako pomoc při nečekaných výdajích. Pomůže s nákupem nového dražšího spotřebiče nebo nákladnější opravou. Poradíme, kde můžete půjčku do 50 000 Kč získat a na co si dát pozor.

Pokračovat do kalkulačky

Porovnejte si nabídku půjček online

Zabere vám to jen 2 minuty

Zabere vám to jen 2 minuty

Z pohodlí gauče si porovnáte ceny i podmínky různých produktů a najdete ten nejvýhodnější.

S online vyřízením rádi pomůžeme

S online vyřízením rádi pomůžeme

Rádi vám s celým zařizováním pomůžeme po telefonu nebo si produkt můžete sjednat sami online.

K ruce jsou vám naši specialisté

K ruce jsou vám naši specialisté

Po telefonu vám odpoví na všechny otázky a pomohou s čímkoliv – od výběru po sjednání.

Kde získám půjčku do 50 000 Kč?

Půjčka do 50 000 korun patří stále ještě mezi menší půjčky, takže máte velkou šanci ji získat. Tyto menší půjčky nabízí jak banky, tak nebankovní společnosti. Využít můžete i P2P půjčku.

Půjčka 50000

Jaký typ půjčky využít?

Na menší částky do 50 000 korun se obvykle využívají neúčelové půjčky, u kterých nemusíte bance dokládat, na co konkrétně jste je použili. 

Můžete si za ně nechat opravit auto, koupit nový mobil, lednici nebo elektrokoloběžku, jet na dovolenou k moři nebo třeba uhradit nedoplatek za elektřinu.

Tento typ půjčky si mohou vzít i podnikatelé na úhradu faktury od dodavatele do doby, než klient zaplatí za dodanou službu či zboží.

U účelové půjčky je potřeba doložit doklad, že byly peníze využity na předem oznámený účel. To považuje řada lidí za nevýhodu, proto volí raději neúčelovou půjčku, ačkoliv u ní bývají vyšší úroky. Pokud ale potřebujete peníze na konkrétní nákup, mohla by pro vás účelová půjčka být výhodnější.

Jak zažádat o půjčku do 50 000 Kč?

U obnosu do 50 000 Kč není nutné mít ručitele, spolužadatele ani zástavu. O půjčku je možné jak v nebankovních společnostech, tak u bank zažádat online

Když si berete půjčku u banky, u které máte běžný účet, můžete k žádosti využít své internetové nebo mobilní bankovnictví, jinak je k dispozici formulář na webu dané společnosti. Žádost vyřídíte i osobně na pobočce nebo po telefonu (na infolince).

Při výběru vhodné půjčky vám pomůže náš srovnávač půjček, kde si v kalkulačce zadáte požadovanou částku a další parametry. U vybrané půjčky stačí kliknout na tlačítko Sjednat

Buď budete moct rovnou podat žádost o půjčku online, nebo vám pomůžeme s dalším postupem (pokud vámi vybraná společnost žádost online nepřijímá).

Zpracovali jsme pro vás taky půjčku do 30000.

Kalkulačka půjček

Půjčka do 50 000 Kč u banky

Jelikož se už jedná o nezanedbatelnou částku, je dobré si půjčku dobře promyslet. Bankovní půjčky jsou sázka na jistotu. Dostanete klasický úvěr, který budete splácet postupně v měsíčních splátkách

Půjčka do 50 000 Kč je nejčastěji brána jako střednědobá se splatností v horizontu 1 až 4 roky. Není ale problém domluvit si i delší dobu splatnosti (až 10 let). 

Banka s vámi nastaví plán splátek podle vašich možností. Některé banky nabízí jako bonus odpuštění několika posledních splátek. Jejich počet závisí na konkrétní výši půjčky a celkové době splácení.

V bance získáte nižší úrokovou sazbu a projdete schvalovacím procesem, kdy si banka ověří vaši úvěruschopnost. Díky tomu budete mít jistotu, že vám poskytne takovou půjčku, jakou budete schopni bez potíží splácet. Na druhou stranu nemusíte na půjčku 50 000 Kč v bance dosáhnout.

Peníze vám přijdou na účet, který musí být sjednaný na vaše jméno. Může být i v jiné bance, než u které si berete půjčku. Vzhledem k vyšší částce po vás banka může požadovat verifikační platbu ve výši 1 Kč, díky které si ověří správnost zadaného účtu. Teprve poté vám peníze pošle.

Jaké jsou výhody a nevýhody půjčky do 50 000 Kč u banky?

Výhody

  • Půjčku u banky získáte levněji – nejde jen o výši úrokové sazby, ale o celkové náklady na půjčku. Orientujte se podle ukazatele označeného jako RPSN. Ten ukazuje, kolik za půjčku zaplatíte, včetně všech poplatků. Poplatky se mohou platit za poskytnutí půjčky, správu půjčky nebo za předčasné splacení. Řada bank si ale tyto poplatky (nebo některé z nich) neúčtuje.
  • Bankovní půjčky poskytují větší jistotu a bezpečnost, jsou ochotné se domluvit na nastavení jiného splátkového kalendáře, pokud nebudete moct půjčku splácet.
  • Banka vám neposkytne půjčku, kvůli které byste se dostali do dluhové pasti.
  • Sankce u bank nebývají tak likvidační jako u nebankovních společností.
  • Můžete splácet déle po menších částkách.

Nevýhody

  • U banky nemůžete očekávat půjčku bez prověření v registru dlužníků
  • Banka si ověří váš příjem a posoudí vaši bonitu. Pro ověření bude vyžadovat potvrzení od zaměstnavatele (u OSVČ daňové přiznání) nebo poslední tři výpisy z účtu. Je tak možné, že na bankovní půjčku nedosáhnete.
Kalkulačka půjček

Půjčka do 50 000 Kč u nebankovní společnosti

Nebankovní půjčky jsou jednodušeji dostupné, protože nebankovní společnosti jsou benevolentnější a nepodrobují žadatele o půjčku tak přísným prověřováním jako banky. Můžete tak půjčku získat, i když patříte mezi rizikové žadatele. 

Nebankovní společnosti nabízejí půjčku 50 000 Kč bez doložení příjmů. Někdy je tím míněno pouze to, že nemusíte dokládat potvrzení od zaměstnavatele, ale stačí, když poskytovateli půjčky umožníte nahlédnout do vašeho bankovnictví, kde si ověří podle transakcí vaše příjmy a výdaje. 

Některým společnostem ale stačí pouze vyplnit online dotazník o příjmech a výdajích bez jakéhokoliv doložení uvedených informací. 

Podobně rizikové jsou i nebankovní půjčky na 50 000 Kč bez registru. Půjčku mohou dostat i klienti, kteří jsou zadlužení, a zvyšuje se tak nebezpečí, že další finanční závazek už nebudou schopni splácet.

Neplatí to ale pro všechny nebankovní společnosti. Řada seriózních nebankovních společností také žádá doložení příjmů a posuzuje úvěruschopnost žadatele. Děje se tak v jejich zájmu i v zájmu klienta.

Nebankovní půjčka bude dražší. Společnosti si tak kompenzují právě to, že poskytují půjčky i rizikovým klientům, kteří je následně nemohou splatit. Úroková sazba u nebankovních půjček je výrazně vyšší než u bank – u velkých seriózních poskytovatelů jen o pár procent, jindy ale převýší úroky u bank až čtyřnásobně.

Neřiďte se pouze výší úroků, i u nebankovních půjček si nezapomeňte zkontrolovat RPSN. V některých případech vás půjčka naláká na nízký úrok, ale zaplatíte za ni enormně vysoké poplatky v podstatě za cokoliv (za poskytnutí půjčky, vedení půjčky, změnu výše splátky, odložení splátky, prodlevu v platbě, předčasné splacení). 

Vyhněte se společnostem, které uvádí u půjček RPSN ve výši několika set až tisíců procent.

Při výběru nebankovní společnosti si ověřte na webu ČNB, jestli má licenci k poskytování spotřebitelských úvěrů.

V našem srovnávači půjček uvádíme pouze seriózní nebankovní společnosti s platnou licencí.

Kalkulačka půjček

Jaké jsou výhody a nevýhody půjčky do 50 000 Kč u nebankovní společnosti?

Výhody

  • Rychlé vyřízení půjčky v řádu minut online.
  • Žádné (nebo minimální) papírování.
  • Nepotřebujete potvrzení od zaměstnavatele ani dodávat výpisy z účtu nebo daňová přiznání.
  • Nebudete prověřováni v registrech dlužníků.
  • U půjčky do 50 000 Kč máte ještě možnost získat ji v hotovosti (tzv. půjčka na ruku), ale bude složitější takového poskytovatele najít a počítejte s horšími podmínkami.

Nevýhody

  • Mnohem vyšší celkové náklady – nebankovní půjčka vás vyjde o hodně dráž.
  • Vysoké sankce za opožděné platby nebo při neschopnosti půjčku splácet.
  • U některých nebankovních společností krátká doba splatnosti.
  • Nebezpečí pádu do dluhové pasti při opakovaných půjčkách bez posouzení bonity.
  • Rozhodčí doložka – v případě neschopnosti splácet předávají některé nebankovní společnosti dluh jiným subjektům na vymáhání.

Půjčka 50 000 Kč ihned na účet

Nejrychlejším způsobem, jak získat půjčku do 50 000 Kč, je vyřídit žádost online a nechat si poslat peníze na osobní účet. Jak banky, tak nebankovní společnosti odesílají peníze ihned po schválení žádosti.

Záleží pak jen na tom, jak rychle je vyřízená žádost a jak rychle budou peníze připsány na váš účet. 

U nebankovních společností je schválení žádosti rychlejší v případě, že nenahlíží do registru ani neověřují příjem. Jedná se přibližně o pět až patnáct minut. I u bank se ale proces schvalování výrazně zrychlil a půjčka bývá vyřízená do hodiny.

Pokud máte účet u stejné banky, kde o půjčku žádáte, nebo je možnost okamžitého připsání peněz na váš účet u jiné banky, budete mít peníze do pár minut. Jinak je očekávejte následující pracovní den.

Stačí vám menší finanční obnos? Podívejte se na půjčku do 15 000 Kč. A pokud naopak chcete více, navštivte půjčku do 100 000 Kč.

Vyřízení žádosti můžete urychlit, pokud budete mít připravené vše potřebné předem:

  • dva doklady totožnosti (OP a řidičák nebo cestovní pas) nebo bankovní identitu pro online ověření totožnosti, 
  • cizinci potvrzení o trvalém pobytu nebo povolení k pobytu,
  • doložení příjmu (potvrzení o příjmu od zaměstnavatele nebo výpisy z účtu, OSVČ daňové přiznání), případně poskytnutí souhlasu bance s nahlédnutím do vašeho bankovnictví,
  • běžný účet,
  • e-mail.

Úvěr 50 000 Kč pro lidi s exekucí

Získat půjčku v exekuci není snadné, ale ne nemožné. Problém je v tom, že lidem s exekucí nepůjčí žádná banka (neumožňuje jim to zákon) ani seriózní nebankovní společnost. 

Využít obvykle nejde ani P2P půjčky, kde nikdo nebude mít zájem riskovat, že o své peníze přijde. Navíc v exekuci nemůžete disponovat svým účtem, což pro vás znamená hledat pouze půjčku na ruku.

Pokud jste v exekuci, dostanete půjčku jen od některých nebankovních společností a musíte počítat s tím, že tato půjčka bude pro vás hodně nevýhodná a drahá. 

Dávejte si taky pozor na to, jak jsou nastavené splátky. Mohou být i v týdenním intervalu, což opět v kombinaci s vysokým úrokem půjčku prodražuje.

Přečtěte si také pozorně všechny podmínky, často zjistíte, že je nemůžete splnit. Pozor si dávejte také na zástavy, riziko, že o zastavenou věc přijdete, je vysoké.

Obezřetní buďte i u nabídek první půjčky zdarma. Důležité je v tomto případě datum splatnosti. První půjčky zdarma se musí splatit velmi brzy, v řádu několika málo týdnů. 

Když se vám to nepovede, přichází na řadu vysoké sankce za nesplacení půjčky včas a na nedoplacenou částku je nastavený vysoký úrok.

S výběrem bezpečné půjčky vám pomůže naše nezávazná úvěrová kalkulačka.

Kalkulačka půjček

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.