Půjčka do 20 000 Kč: banky vs. nebankovní společnosti

Půjčka do 20 000 Kč je vyhledávaným produktem a nebývá nijak složité ji získat. Půjčka v této výši je nejčastěji využívaná na nákupy spotřebičů do domácnosti, na novou elektroniku nebo na provozní výdaje domácnosti. Zvýšený zájem o ni bývá před Vánoci a může vypomoct i s menší letní dovolenou. Kde si o ni zažádat?

Pokračovat do srovnání

Porovnejte si nabídku půjček online

Zabere vám to jen 2 minuty

Zabere vám to jen 2 minuty

Z pohodlí gauče si porovnáte ceny i podmínky různých produktů a najdete ten nejvýhodnější.

S online vyřízením rádi pomůžeme

S online vyřízením rádi pomůžeme

Rádi vám s celým zařizováním pomůžeme po telefonu nebo si produkt můžete sjednat sami online.

K ruce jsou vám naši specialisté

K ruce jsou vám naši specialisté

Po telefonu vám odpoví na všechny otázky a pomohou s čímkoliv – od výběru po sjednání.

Kdo nabízí půjčku do 20 000 Kč?

Nabídka menších půjček je široká a obrátit se můžete jak na banky, tak nebankovní společnosti. Získat tuto částku nebývá problém ani pomocí P2P půjčky („lidé lidem“).

O půjčku do 20 000 Kč můžete zažádat online bez nutnosti chodit na pobočku a je nabízená jako neúčelový úvěr, tedy oblíbená půjčka na cokoliv.

Jaké jsou rozdíly mezi bankovní a nebankovní půjčkou a která bude pro vás vhodná?

Půjčka do 20.000 Kč

Půjčka do 20 000 Kč u banky

Bankovní úvěr do 20 000 Kč je bezpečnou variantou, jak si vypomoct v případě neplánovaných nákupů a oprav nebo si přilepšit v období očekávaných vyšších výdajů.

Obvykle je půjčka 20 000 Kč na splátky s měsíčním intervalem a patří mezi střednědobé půjčky s dobou splatnosti do 4 let. Řada bank ale nabízí i možnost rozložit si splátky až do 8 let.

Není nutné mít spolužadatele, ani ručitele a nebude po vás požadovaná žádná zástava.

O půjčku můžete zažádat online – buď přes internetové a mobilní bankovnictví, pokud jste klientem dané banky, nebo přes formulář na webu banky. Vyřízení menší půjčky netrvá ani v bance dlouho, celý proces může trvat jen 15 minut (po prověření žádosti banka odesílá peníze okamžitě).

Řada bank nabízí u půjček menšího rozsahu možnost mimořádné splátky nebo okamžitého splacení zdarma.

Podmínky, které musíte splnit, aby vám byla půjčka schválená:

  • být starší 18 let,
  • mít české občanství (případně trvalý pobyt nebo povolení k pobytu),
  • mít stálý příjem,
  • nebýt v insolvenci,
  • mít běžný účet, na který budou peníze převedeny a ze kterého se budou bezhotovostně odesílat splátky.

Co budete potřebovat k žádosti o půjčku do 20 000 Kč:

Příjem nemusíte dokládat přímo potvrzením od zaměstnavatele, ale stačí doložit několik posledních výpisů z účtu, kam vám chodí výplata. Pokud máte účet u stejné banky, příjem dokládat nemusíte vůbec a banka si ho ověří sama. 

Za příjem se považují i sociální dávky (například rodičovský příspěvek nebo přídavky na dítě) a výnosy z nemovitostí.

Potřebujete půjčku do 20 000 Kč? Podívejte se na naše srovnání půjček.

Srovnání půjček

Jaké jsou výhody a nevýhody půjčky do 20 000 Kč u banky

Výhody 

  • Bankovní půjčka je bezpečná. Banky jsou spolehlivé a budou mít vždy zájem na dohodě v případě problémů se splácením.
  • Nemusíte mít strach ze změny podmínek ze strany banky v průběhu trvání úvěru.
  • Dostanete nižší úrokovou sazbu než nabízí nebankovní společnosti a zaplatíte i méně na poplatcích (zaměřte se na uváděné RPSN, které vám ukáže, kolik vás bude půjčka stát se vším všudy).
  • Možná delší doba splácení.

Nevýhody

  • Musíte doložit příjem – bez stabilního příjmu vám nebude půjčka poskytnutá. Jako příjem většinou banky neuznávají příjmy z dohod (DPP a DPČ).
  • Banka si vás zkontroluje v registrech dlužníků.

Půjčka do 20 000 Kč u nebankovní společnosti

Nebankovní půjčky jsou oblíbené zejména pro svou jednoduchost. Některé nebankovní společnosti po vás nebudou chtít dokládat téměř nic, protože mají méně přísné podmínky poskytování půjček.

Nebudou si tak pečlivě prověřovat vaši schopnost splácet, ačkoliv i jim zákon ukládá povinnost prověřit úvěruschopnost klienta. Místo nahlížení do registrů jim bude nezřídka stačit vaše prohlášení o schopnosti splácet. Půjčka bez doložení příjmů cílí zejména na klienty, kteří chtějí získat půjčku rychle a nevadí jim méně výhodné podmínky, a na rizikovější klienty, kteří by neuspěli u banky.

Existují ale i nebankovní společnosti, které po vás budou chtít doložit příjem. Tento požadavek mívají seriózní společnosti, které se snaží zabránit budoucím potížím se splácením.

Nebankovní půjčku vyřídíte snadno online nebo po telefonu a prakticky v kteroukoliv denní dobu, a to i o víkendu. Je neúčelová, nemusíte dokládat, k čemu ji chcete použít.

U nebankovních společností najdete také nabídky:

Půjčka 20 000 Kč bez registru ihned

V tomto případě si vás společnost nebude prověřovat v žádném registru. Půjčku bez registru tak dostanete i s jinými nesplacenými dluhy. Nabídka půjčky bez registru je pro mnoho nebankovních společností hlavním „lákadlem“. Je pak jen na vás, abyste uvážili, jestli další půjčku zvládnete a nedostane vás do finančních problémů a dluhové pasti.

Půjčka 20 000 Kč ihned 

Peníze jsou odeslány na účet okamžitě po vyřízení žádosti, což trvá jen pár minut. Nabídky peněz do tří minut nejsou u půjček ihned nijak neobvyklé. Možnost získat peníze tak rychle kdykoliv a kdekoliv je velmi lákavá, ale je to možné jen díky neprověřování klienta. Hlavní zodpovědnost tak leží opět na vás. 

Půjčka 20 000 Kč v hotovosti 

Nebankovní společnosti nabízí i možnost získat půjčku na ruku, tedy v hotovosti. Tento způsob využívají klienti, kteří nemají bankovní účet nebo z jakéhokoliv důvodu na něj nechtějí peníze odeslat. Půjčku vám přinese zástupce společnosti na předem dohodnuté místo. Můžete si ji také sami vyzvednout na smluvních místech (obvykle pošty, benzínky, trafiky). 

Půjčka na ruku je ale zároveň velmi riziková, dobře si ověřte, od koho si ji berete, abyste nesedli na lep podvodníkům. Nebankovní společnost musí mít licenci k poskytování spotřebitelských úvěrů (informaci zjistíte na webu ČNB).

Podmínky, které musíte splnit, aby vám byla nebankovní půjčka do 20 000 Kč schválená:

  • věk nad 18 let,
  • české občanství (případně trvalý pobyt nebo povolení k pobytu),
  • mít mobilní telefon,
  • mít běžný účet (neplatí pro půjčky v hotovosti).

Potřebovali byste větší nebo menší půjčku? Podívejte se na půjčku do 15 000 Kč nebo na půjčku do 50 000 Kč.

Srovnání půjček

Jaké jsou výhody a nevýhody půjčky do 20 000 Kč u nebankovní společnosti

Výhody 

  • K žádosti o půjčku nemusíte nic dokládat, bude vám stačit občanský průkaz.
  • Půjčku získáte i se záznamem v registru dlužníků.
  • Můžete získat půjčku na ruku.

Nevýhody

  • Za nebankovní půjčku zaplatíte víc – společnost si tím vyvažuje to, že poskytuje i rizikové půjčky. Úrok u nebankovní půjčky bude výrazně vyšší a RPSN může půjčku u banky přesáhnout o desítky procent. Počítejte s vysokými poplatky.
  • Nevýhodné podmínky pro vás – vysoké sankce při neschopnosti splácet.
  • Kratší doba splatnosti.
  • Klient musí sám posoudit svou schopnost půjčku splatit, hrozí riziko pádu do dluhové spirály.
Srovnání půjček

Ptáte se nás

Přečtěte si odpovědi na nejčastější otázky.

Úrok udává, kolik zaplatíte na úrocích za jeden rok. Banky a instituce poskytující půjčky ale často vybírají různé další poplatky. Většinou jde o poplatek za zřízení půjčky, za vedení účtu atd. Tyto poplatky jsou spolu s úrokem zahrnuty až v RPSN (roční procentní sazba nákladů). Díky RPSN si tak můžete porovnat konečné ceny půjček.

Většina půjček se splácí převodem z bankovního účtu. Nejčastěji přímo z toho, na který vám banka peníze zaslala. Stačí si tedy nastavit trvalý příkaz k úhradě a máte vystaráno.

Existují ale i výjimky – různé rychlé hotovostní půjčky, které můžete splácet pouze hotově přímo na ruku obchodnímu zástupci.

V obou případech se ale s danou společností před uzavřením smlouvy dohodněte na přesném datu splatnosti. Krátkodobé půjčky se zpravidla splácí jednorázově, dlouhodobé 1× měsíčně po předem stanovenou dobu.

Pokud jde vše bez problémů a včas dodáte všechny podklady, můžete mít peníze na účtu už za pár dnů od schválení žádosti. Některé banky dokonce poskytují menší půjčky do 15 minut.

Vždy záleží na tom, kolik si chcete půjčit a na jak dlouho. Tyto parametry si jednoduše nastavíte v naší online kalkulačce. Na základě nich vám porovná dostupné půjčky a vy pak snadno najdete tu nejlevnější.

Nevybírejte si ale jen podle úrokové sazby a výše splátky. Sledujte také roční procentní sazbu nákladů (tzv. RPSN), ta představuje nejen úrok, ale i veškeré poplatky spojené s půjčkou. Čím nižší je RPSN, tím bude úvěr výhodnější.

Nenašli jste odpověď?

Napište nám – a my hned odpovíme.

Poslat zprávu

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.