Půjčka do 15 000 Kč: Banky vs. nebankovní společnosti

Půjčka do 15 000 Kč patří mezi malé půjčky na cokoliv. Jsou nejčastěji využívané na nákup spotřebičů do domácnosti, na rychlou výpomoc při neplánovaných výdajích nebo jako finanční přilepšení, když očekáváme výjimečné vyšší výdaje. Podívejte se, kdo takové půjčky nabízí a za jakých podmínek.

Pokračovat do kalkulačky

Porovnejte si nabídku půjček online

Zabere vám to jen 2 minuty

Zabere vám to jen 2 minuty

Z pohodlí gauče si porovnáte ceny i podmínky různých produktů a najdete ten nejvýhodnější.

S online vyřízením rádi pomůžeme

S online vyřízením rádi pomůžeme

Rádi vám s celým zařizováním pomůžeme po telefonu nebo si produkt můžete sjednat sami online.

K ruce jsou vám naši specialisté

K ruce jsou vám naši specialisté

Po telefonu vám odpoví na všechny otázky a pomohou s čímkoliv – od výběru po sjednání.

Půjčka do 15 000 Kč ihned k mání

Půjčky v menším rozsahu (do 10 až 15 tisíc Kč) není problém získat u bank ani u nebankovních společností. Schvalovací proces nebývá nijak náročný a většina poskytovatelů nabízí možnost vyřídit si půjčku online bez zbytečného papírování a peníze dostat ihned na účet.

K malým půjčkám není zapotřebí ručitel ani zástava. Bývají nejčastěji neúčelové, to znamená, že je můžete použít na cokoliv a nebude potřeba bance dokládat, za co jste peníze utratili.

Půjčka 15 000

Půjčka do 15 000 Kč u banky

O půjčku ve výši do 15 000 Kč můžete zažádat u většiny bank. Jedná se o menší půjčky, obvykle poskytované na kratší dobu se splatností v řádu několika měsíců. 

Krátká doba splatnosti ale není podmínkou, v naší nabídce bankovních půjček si můžete vybrat menší půjčky i s dobou splatnosti několik let.

Pokud máte zájem o opravdu malou půjčku ve výši jen pár tisíc, pak můžete využít nabídku mikropůjček. Jako mikropůjčka se označuje krátkodobá rychlá půjčka, kdy peníze získáte prakticky ihned, ale oproti klasické půjčce má i krátkou dobu splatnosti (do 30 dnů). Obvykle je nutné splatit celou půjčku naráz a není možné uhradit ji ve splátkách. 

Rychlá půjčka do 15 000 Kč ihned je také známá jako půjčka do výplaty.

Klasickou půjčku do 15 000 Kč na splátky snadno najdete v našem online srovnávači půjček, kde si můžete zadat různé parametry půjčky, jako je výše, účel úvěru a doba splatnosti, a ihned uvidíte výši splátek. 

Kalkulačka půjček

Jaké jsou výhody a nevýhody půjčky do 15 000 Kč u banky?

Výhody

  • Banka vám nabídne nižší úrok než nebankovní společnosti.
  • Bankovní půjčka je vždy levnější – nejde jen o výši úrokové sazby, ale o celkové náklady označované jako RPSN. Na tento údaj se dívejte vždy, a to i u malých půjček. Ukáže vám, kolik za půjčku doopravdy zaplatíte se vším všudy, tedy jaká je výše všech poplatků vztahujících se k půjčce (za poskytnutí, za správu půjčky i za předčasné splacení). Snadno si podle něj pak porovnáte, která půjčka pro vás bude nejvýhodnější.
  • Půjčka u banky je bezpečnější. Banky mají jasně stanovené podmínky a v případě potíží není problém se s nimi domluvit na řešení, které vás nezruinuje.
  • Můžete si sjednat delší dobu splácení (i několik let s nízkými splátkami).

Nevýhody

  • Banka si bude prověřovat váš příjem – u malých půjček se však jedná o rychlý proces, často vám bude stačit doložit příjem výpisem z účtu. Pokud máte u dané banky zároveň běžný účet, zkontroluje si banka váš příjem sama a nebudete muset dokládat nic. Někdy však bude i u menší půjčky potřeba doložit potvrzení o příjmu od zaměstnavatele.
  • Banka si vás bude ověřovat v registru dlužníků – tato povinnost platí, pokud si berete půjčku vyšší než 5 000 Kč. Banky tuto povinnost plní bez obcházení, ale u nižších půjček bývají benevolentnější.

Půjčka do 15 000 Kč u nebankovní společnosti

Pro rychlé vyřešení krátkodobého finančního problému se často využívají nebankovní půjčky. 

Na poskytování rychlých menších půjček se specializují nebankovní společnosti, které vám půjčku do 15 000 Kč vyřídí ihned, většinou i o víkendu, a nekladou na žadatele v podstatě žádné nároky. 

Podívejte se, jak funguje půjčka do 50 000 Kč.

Půjčka do 15 000 Kč bez doložení příjmu

Půjčka do 15 000 Kč bez doložení příjmů je u nebankovních společností samozřejmostí, nebudou si vás ani prověřovat v registru dlužníků. Půjčka bez registrů je poskytována i osobám s nevyřešenými dluhy.

Peníze vám nebankovní společnosti zašlou na účet během pár minut, ale nabízí i možnost půjčky na ruku. V tomto případě ani nemusíte vlastnit běžný účet a peníze vám zástupce společnosti donese a předá na předem domluveném místě nebo si je vyzvednete u jejich partnera (například na benzínce nebo na poště).

Při výběru nebankovní společnosti si ověřte, jestli má licenci k poskytování spotřebitelských úvěrů. Tuto informaci najdete na webové stránce ČNB.

V našem srovnání půjček najdete nabídky pouze od ověřených nebankovních společností, které licenci vlastní.

Stačí vám menší obnos? Podívejte se, jak funguje půjčka do 5000 Kč.

Kalkulačka půjček

Jaké jsou výhody a nevýhody půjčky do 15 000 Kč u nebankovní společnosti?

Výhody

  • Půjčka je vyřízená velmi rychle, po telefonu nebo online.
  • Nebudete muset dokládat svůj příjem.
  • Společnost nebude nahlížet do registrů dlužníků a půjčku získáte i s jinými dluhy.
  • Můžete dostat půjčku na ruku.

Nevýhody

  • Půjčka u nebankovní společnosti bude výrazně dražší než u banky – společnost tím vyvažuje riziko, které jí přináší poskytnutí půjčky bez podmínek a ověřování bonity. Při srovnání RPSN uvidíte, že nebankovní půjčka může být i třikrát dražší než bankovní úvěr.
  • Obvykle bude požadováno splatit půjčku dřív než u banky.
  • Vysoké sankce při neschopnosti půjčku splatit.
  • Nevýhodné podmínky pro vás – velké postihy za nesplacení půjčky včas, sankce jsou ihned uplatňovány bez možnosti domluvit se na náhradním splátkovém kalendáři nebo jiném řešení.
  • Hrozí zvýšené riziko předlužení, kdy nebudete schopni půjčky splatit.
  • Pozor na rozhodčí doložku – bývá v ní uvedeno, že v případě potíží nebudete problém řešit se společností, u které jste si půjčku vzali, ale s jiným subjektem, zaměřeným na vymáhání dluhu.

Co budu potřebovat k žádosti o půjčku do 15 000 Kč?

Musíte být plnoletí a mít trvalý pobyt v ČR (u cizinců povolení k pobytu).

K žádosti o půjčku potřebujete:

  • dva doklady totožnosti (občanský průkaz a další doklad),
  • potvrzení o příjmu, výpisy z účtu za požadované období (nejčastěji 3 měsíce) nebo výplatní pásku, případně udělit poskytovateli souhlas s nahlédnutím do vašeho bankovnictví,
  • bankovní identitu (Identitu občana) pro online ověření totožnosti v případě žádosti přes aplikaci nebo webový formulář,
  • běžný účet (pokud nežádáte půjčku na ruku), kam vám přijdou peníze.

Velmi podobná je půjčka do 20 000 Kč či půjčka do 10 000 Kč.

Na co si dát pozor u půjčky do 15 000 Kč?

  • Vždycky, když žádáte o půjčku, zhodnoťte realisticky své možnosti splácení. Zvlášť u půjček bez registru si dávejte pozor, aby vás další malá půjčka neuvrhla do dluhové pasti.
  • U mikropůjček s dobou splatnosti do 30 dnů počítejte s tím, že ji budete muset zaplatit z další výplaty. 
  • U nebankovních půjček si důkladně prověřte společnost, ať nenarazíte na podvodníky.
  • Při výběru půjčky se zaměřte i na možnost předčasného splacení úvěru, za jakých podmínek je možný a jaký poplatek je za předčasné splacení požadován.

S výběrem půjčky do 15 000 Kč vám může pomoci naše úvěrová kalkulačka. 

Kalkulačka půjček

Ptáte se nás

Přečtěte si odpovědi na nejčastější otázky.

Úrok udává, kolik zaplatíte na úrocích za jeden rok. Banky a instituce poskytující půjčky ale často vybírají různé další poplatky. Většinou jde o poplatek za zřízení půjčky, za vedení účtu atd. Tyto poplatky jsou spolu s úrokem zahrnuty až v RPSN (roční procentní sazba nákladů). Díky RPSN si tak můžete porovnat konečné ceny půjček.

Většina půjček se splácí převodem z bankovního účtu. Nejčastěji přímo z toho, na který vám banka peníze zaslala. Stačí si tedy nastavit trvalý příkaz k úhradě a máte vystaráno.

Existují ale i výjimky – různé rychlé hotovostní půjčky, které můžete splácet pouze hotově přímo na ruku obchodnímu zástupci.

V obou případech se ale s danou společností před uzavřením smlouvy dohodněte na přesném datu splatnosti. Krátkodobé půjčky se zpravidla splácí jednorázově, dlouhodobé 1× měsíčně po předem stanovenou dobu.

Pokud jde vše bez problémů a včas dodáte všechny podklady, můžete mít peníze na účtu už za pár dnů od schválení žádosti. Některé banky dokonce poskytují menší půjčky do 15 minut.

Vždy záleží na tom, kolik si chcete půjčit a na jak dlouho. Tyto parametry si jednoduše nastavíte v naší online kalkulačce. Na základě nich vám porovná dostupné půjčky a vy pak snadno najdete tu nejlevnější.

Nevybírejte si ale jen podle úrokové sazby a výše splátky. Sledujte také roční procentní sazbu nákladů (tzv. RPSN), ta představuje nejen úrok, ale i veškeré poplatky spojené s půjčkou. Čím nižší je RPSN, tím bude úvěr výhodnější.

Nenašli jste odpověď?

Napište nám – a my hned odpovíme.

Poslat zprávu

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.