Půjčka do 10 000 Kč: Banky vs. nebankovní společnosti

Půjčka do 10 000 Kč vám pomůže v období, kdy výplata z jakéhokoliv důvodu nestačí. Porovnejte si výhody a nevýhody bankovní a nebankovní půjčky a vyberte si pro sebe tu nejvýhodnější.

Pokračovat do srovnání

Porovnejte si nabídku půjček online

Zabere vám to jen 2 minuty

Zabere vám to jen 2 minuty

Z pohodlí gauče si porovnáte ceny i podmínky různých produktů a najdete ten nejvýhodnější.

S online vyřízením rádi pomůžeme

S online vyřízením rádi pomůžeme

Rádi vám s celým zařizováním pomůžeme po telefonu nebo si produkt můžete sjednat sami online.

K ruce jsou vám naši specialisté

K ruce jsou vám naši specialisté

Po telefonu vám odpoví na všechny otázky a pomohou s čímkoliv – od výběru po sjednání.

Půjčku do 10 000 Kč získáte během chvilky

Půjčka do 10 000 Kč patří mezi vyhledávané a snadno dostupné půjčky. Její vyřízení je rychlé a ani kvůli ní nemusíte chodit na pobočku – vyřídíte ji online přímo z domova. 

Její výhodou je neúčelovost, nebudete muset prokazovat, na co jste půjčku použili, takže ji můžete využít opravdu na cokoliv – na nákup nového spotřebiče, opravu auta nebo doplatek za energie. Nebudete potřebovat ručitele ani zástavu.

Půjčka do 10 000 Kč spadá mezi krátkodobé a rychlé půjčky, tzv. mikropůjčky, pro které je charakteristické rychlé získání i splacení. Najdete ji i pod označením půjčka do výplaty.

Při výběru půjčky se řiďte indexem odpovědného úvěrování, který hodnotí půjčky podle jejich bezpečnosti a férovosti.

Půjčku 10 000 Kč ihned nabízí banky i nebankovní společnosti. Bankovní i nebankovní půjčky mají své výhody a nevýhody. Podívejte se na jejich srovnání předtím, než o půjčku zažádáte.

Půjčka 10 000

Půjčka do 10 000 Kč u banky

Menší půjčku do 10 000 Kč nenabízejí všechny banky, protože jejich specializací jsou spíše vyšší půjčky, ale nabídku od 10 000 Kč už najdete u většiny bank.

Standardní úvěr od banky je bezpečnou cestou, jak získat půjčku. 

Obvykle nebudete platit žádné poplatky navíc, banky nabízejí malé půjčky bez poplatků za vedení a zdarma je i mimořádná splátka nebo předčasné splacení. Některé banky vyžadují poplatek za schválení úvěru. 

Splatnost půjčky do 10 000 Kč u bank obvykle bývá od 6 měsíců do 10 let. Pokud vás zajímá doba splatnosti u konkrétních bank, podívejte se na srovnání půjček.

K půjčce budete potřebovat běžný účet, banky nabízí jeho zřízení k úvěru i vedení zdarma.

O půjčku zažádáte snadno online – pokud jste už klientem dané banky, pak přes vaše internetové nebo mobilní bankovnictví, jinak přes formulář na webu banky. Žádost můžete vyřídit i telefonicky nebo osobně na pobočce.

Podmínky schválení půjčky do 10 000 Kč:

  • věk 18+,
  • české občanství (případně trvalý pobyt v ČR nebo povolení k pobytu),
  • pravidelný příjem,
  • nesmíte být v insolvenci.

Co budete potřebovat k žádosti o půjčku:

  • 2 doklady totožnosti (občanský průkaz a například cestovní pas),
  • potvrzení o příjmech od zaměstnavatele nebo daňové přiznání, vč. potvrzení o zaplacení daně, nebo výpisy z účtu za poslední 3 měsíce (nebudete potřebovat, pokud vám příjmy chodí na účet vedený u banky, kde žádáte o půjčku),
  • osobní účet
  • bankovní identitu (pro žádost online).

Rychlou půjčku 10 000 Kč si snadno vyhledáte i v našem srovnávači půjček, kde uvidíte přehledně podmínky půjčky od jednotlivých společností a budete si moct vybranou půjčku rovnou sjednat.

Srovnání půjček

Výhody a nevýhody půjčky do 10 000 Kč u banky

Výhody

  • Bankovní půjčka je bezpečná – banka vám půjčí tolik, kolik budete schopni splácet. V případě potíží se splácením (ztráta zaměstnání apod.) bude ochotná se domluvit na náhradním splátkovém kalendáři.
  • Získáte nižší úrok – bankovní úvěr je vždycky levnější a výhodnější. Banky nabízí nejen nižší úrok, ale i nižší RPSN, tedy celkové náklady na půjčku.
  • Sami si nastavíte dobu splácení – určíte si počet splátek a den splátky. Doba splatnosti může být v bance i výrazně delší než u nebankovní společnosti.
  • Splatit půjčku dřív můžete bez sankcí.

Nevýhody

  • Banka si vždy bude ověřovat vaši úvěruschopnost, a pokud ji neposoudí kladně, půjčku nezískáte.
  • Musíte dokládat příjmy – většinou nejsou uznány příjmy z DPČ a DPP. Uznávají se ale příjmy ze sociálních dávek a výnosy z nemovitostí.
  • Banka si váš bude ověřovat v registrech dlužníků.
  • Riziko neschválení půjčky je vyšší než u nebankovní společnosti.

Potřebovali byste větší půjčku? Podívejte se na možnost půjčky do 20 000 Kč nebo půjčky do 50 000 Kč.

Půjčka do 10 000 Kč u nebankovní společnosti

Nebankovní společnosti se specializují na rychlé nebankovní půjčky do pár tisíc. Půjčku do 10 000 Kč vám vyřídí rychle, bez papírování a peníze odesílají ihned na účet. Půjčka je neúčelová a často nebankovní společnosti nabízejí půjčku bez doložení příjmů.

Problém není ani vyřízení žádosti o půjčku o víkendu nebo večer, peníze tak můžete získat opravdu kdykoliv.

Lákavou nabídkou je půjčka 10 000 Kč bez registru ihned – znamená to, že společnost si vás nebude prověřovat v registrech dlužníků a půjčku můžete získat i s nesplaceným dluhem.

Nebankovní společnosti sice také musí prověřit úvěruschopnost žadatele, což i jim ukládá zákon, ale často to dělají méně přísně. Obvykle bude stačit vaše prohlášení, že jste schopni půjčku splácet.

Kvůli tomu, že nebankovní společnosti poskytují půjčky i rizikovějším klientům, očekávejte vyšší úrok. Celkově vás nebankovní půjčka vyjde dráž a také u ní hrozí větší sankce za opožděné platby nebo při neschopnosti splácet.

Nebankovní společnosti často nabízí i zdánlivě výhodnou první půjčku zdarma. U této nabídky si ale pozorně přečtěte podmínky, obvykle zjistíte, že je půjčku potřeba splatit velmi brzo, a pokud to nezvládnete, naskočí vám neúměrně vysoký úrok.

Vždy si ověřte, že má nebankovní společnost, kterou jste si vybrali, licenci k poskytování spotřebitelských úvěrů. Tím se vyhnete riziku, že naletíte podvodníkům. Informace o licencích najdete na webu ČNB.

Co budete potřebovat k žádosti o nebankovní půjčku:

  • věk 18+,
  • dva doklady totožnosti,
  • české občanství (trvalý pobyt v ČR nebo povolení k pobytu),
  • mobilní telefon,
  • běžný účet (nebudete ho potřebovat k půjčce na ruku).

V našem srovnávači půjček nabízíme pouze ověřené nebankovní společnosti s platnou licencí a vysokým indexem odpovědného úvěrování, které poskytují půjčky férově a odpovědně.

Srovnání půjček

Výhody a nevýhody půjčky do 10 000 Kč u nebankovní společnosti

Výhody

  • Půjčku získáte kdykoliv, nejste omezeni pracovní dobou.
  • Máte možnost získat půjčku na ruku – nebudete potřebovat běžný účet a částku si můžete vyzvednout na smluvním místě (benzínky, trafiky, pošty) nebo vám ji přiveze zaměstnanec společnosti.
  • Půjčku získáte i s dluhy, nikdo si nebude prověřovat vaši úvěruschopnost.
  • Nemusíte vyřizovat potvrzení o příjmech.

Nevýhody

  • Půjčka bude dražší – úroky se u jednotlivých společností mohou výrazně lišit (vždy ale budou vyšší než u banky) a stejně tak i RPSN. Vyhněte se nabídkám, kde RPSN dosahuje několika set až tisíc procent.
  • Kratší doba splatnosti.
  • Vyšší sankce – poplatky za opožděnou platbu jsou často velmi vysoké a veškeré sankce nebankovní společnosti uplatňují ihned bez možnosti domluvy na náhradním řešení. Také si dejte pozor, jestli nemáte ve smlouvě rozhodčí doložku, která říká, že případné vymáhání dluhu předá společnost jiným subjektům.
  • Musíte si dát sami pozor na předlužení a na to, abyste nespadli do dluhové pasti. 

Nikdy si neberte malé půjčky na splacení jiných půjček. Tímto způsobem se vám půjčky nahromadí a najednou i z malých a nevinných půjček bude velký problém. Raději se zajímejte o možnost konsolidace půjček.

Další možnosti, jak získat půjčku 10 000 Kč

K získání menší půjčky můžete využít i jiné možnosti.

Kreditní karta u banky – funguje stejně jako platební karta, ale máte nastavený limit, který můžete čerpat ve formě půjčky, jednoduše řečeno můžete jít do minusu a kartou platit, i když momentálně na účtu už nemáte peníze. 

Pokud stihnete dluh splatit v bezúročném období, máte půjčku zdarma.

Kontokorent – funguje na stejném principu jako kreditní karta. Jedná se typ běžného účtu, na kterém můžete jít opakovaně do minusu. 

Půjčku nemusíte splácet pravidelně, ale stačí když se v rámci určitého časového období (obvykle do 1 roku) dostanete na účtu do plusu.

P2P půjčky – půjčky známé jako „lidé lidem“. O půjčku zažádáte na online portálu a složí se vám na ni dohromady více uživatelů. Úroková sazba ale bude vyšší než u klasické půjčky.

Srovnání půjček

Ptáte se nás

Přečtěte si odpovědi na nejčastější otázky.

Úrok udává, kolik zaplatíte na úrocích za jeden rok. Banky a instituce poskytující půjčky ale často vybírají různé další poplatky. Většinou jde o poplatek za zřízení půjčky, za vedení účtu atd. Tyto poplatky jsou spolu s úrokem zahrnuty až v RPSN (roční procentní sazba nákladů). Díky RPSN si tak můžete porovnat konečné ceny půjček.

Většina půjček se splácí převodem z bankovního účtu. Nejčastěji přímo z toho, na který vám banka peníze zaslala. Stačí si tedy nastavit trvalý příkaz k úhradě a máte vystaráno.

Existují ale i výjimky – různé rychlé hotovostní půjčky, které můžete splácet pouze hotově přímo na ruku obchodnímu zástupci.

V obou případech se ale s danou společností před uzavřením smlouvy dohodněte na přesném datu splatnosti. Krátkodobé půjčky se zpravidla splácí jednorázově, dlouhodobé 1× měsíčně po předem stanovenou dobu.

Pokud jde vše bez problémů a včas dodáte všechny podklady, můžete mít peníze na účtu už za pár dnů od schválení žádosti. Některé banky dokonce poskytují menší půjčky do 15 minut.

Vždy záleží na tom, kolik si chcete půjčit a na jak dlouho. Tyto parametry si jednoduše nastavíte v naší online kalkulačce. Na základě nich vám porovná dostupné půjčky a vy pak snadno najdete tu nejlevnější.

Nevybírejte si ale jen podle úrokové sazby a výše splátky. Sledujte také roční procentní sazbu nákladů (tzv. RPSN), ta představuje nejen úrok, ale i veškeré poplatky spojené s půjčkou. Čím nižší je RPSN, tím bude úvěr výhodnější.

Nenašli jste odpověď?

Napište nám – a my hned odpovíme.

Poslat zprávu

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.