9/18/2024, Jana Skálová, Ušetřeno.cz

Na co lákají studentské tarify od Vodafone?

Mobilní operátor Vodafone nabízí speciální tarify pro děti, pro mladé a i jiné druhy tarifů. Podívejme se, jaké má studentský tarif od Vodafone výhody a komu se vyplatí. Jeho sjednání je navíc velmi snadné.

vodafone studentský tarif

Co jsou studentské tarify od Vodafone?

Každý mobilní operátor nabízí pár mobilních tarifů, které jsou speciálně určené pro studenty nebo obecně pro mladé lidi. Od běžných mobilních tarifů se liší především cenou – mohou být o desítky až stovky korun levnější.

Vodafone nabízí studentský tarif navíc zcela bez závazků, takže není nutné sepisovat kvůli němu smlouvu, kamkoliv chodit ani uvázat se operátorovi třeba na 24 měsíců. Kdykoliv je možné tarif zase zrušit nebo změnit na jiný.

Tento mobilní operátor má výhodné tarify pro všechny své zákazníky ve věku od 6 do 26 let, tedy až do dovršení 27. narozenin. Po sjednání není navíc nutné každý rok cokoliv dokládat nebo nosit potvrzení o studiu.

Pokud ale studujete a vlastníte studentskou ISIC kartu, je možné získat od Vodafone ISIC tarif ještě levněji. A i v tomto případě stačí pouze pravidelně si obnovovat platnost ISIC karty a není třeba operátorovi nic dokládat. Pakliže by platnost skončila, tarif tím není ukončen – jen podraží.

Přes Ušetřeno.cz si můžete udělat srovnání mobilních tarifů a najít si ten nejvýhodnější studentský tarif – ať už to bude od Vodafone, O2, T-Mobile nebo jednoho z virtuálních operátorů.

Srovnání mobilních tarifů

Komu se studentský tarif vyplatí?

Mobilní tarif je obecně vhodný pro každého, kdo provolá (nebo propíše prostřednictvím SMS) více než 300 Kč měsíčně. Pokud je vaše útrata nižší, možná se vám víc bude hodit předplacená karta.

Velkou výhodou je, že Vodafone má studentský tarif za 299 Kč. I když jen na první 3 měsíce. Ať už si ale vyberete kterýkoliv z nabídky, máte po limitovaný čas zaručenou tuto velmi výhodnou cenu. A je úplně jedno, jestli vlastníte ISIC kartu nebo ne.

Studentský tarif od Vodafone se také vyplatí tomu, kdo hodně používá internet – ve všech variantách jsou totiž zcela neomezená data. Pokud byste naopak patřili mezi ty, kdo internet používají jen minimálně a vystačí si s veřejnou Wi-Fi sítí, pak je pro vás opět možná lepší možností předplacená karta.

Nabídka studentských tarifů od Vodafone

U operátora Vodafone najdete studentský tarif ve 3 variantách, přičemž všechny nabízejí:

  • neomezený internet,
  • neomezené volání,
  • neomezené SMS.

Jejich cena je aktuálně 299 korun měsíčně, a to první 3 měsíce. Následně vzroste na běžnou cenu. Vodafone ISIC tarif je pak vždy o několik desítek korun levnější.

U všech studentských tarifů tohoto operátora je také možnost sjednat si na prvního čtvrt roku službu OneNumber zdarma – ta umožňuje přenést mobilní číslo z mobilu na chytré hodinky podporující eSIM.

A jaké studentské tarify Vodafone nabízí?

NázevObsahCena s ISIC / bez ISIC
Basic+

Neomezená data, volání a SMS

Rychlost internetu 4 Mb/s

487 Kč / 577 Kč měsíčně
Super+

Neomezená data, volání a SMS

Rychlost internetu 20 Mb/s

Sleva až 6 000 Kč na zařízení 

657 Kč / 747 Kč měsíčně
Premium 5G

Neomezená data, volání a SMS

Neomezená rychlost

Sleva až 6 000 Kč na zařízení 

857 Kč / 897 Kč měsíčně

Zdroj: www.vodafone.cz, nejedná se o obchodní nabídku; ceny jsou platné k 13. 9. 2024

Pokud hledáte jiný typ tarifu, můžete využít nezávaznou online kalkulačku mobilních tarifů na Ušetřeno.cz.

Najděte si výhodnější mobilní tarif

Jak zrušit studentský tarif?

Studentský tarif od Vodafone je bez závazku, takže ho můžete zrušit nebo změnit kdykoliv. Pokud ale zároveň využijete slevu na nákup zařízení z e-shopu Vodafone, upíšete se tím mobilnímu operátorovi smlouvou na 24 měsíců. Kdybyste chtěli během této lhůty odejít ke konkurenci, bude nutné smlouvu vypovědět a zaplatit penále.

Svůj tarif můžete přehledně zkontrolovat v mobilní aplikaci nebo online samoobsluze Můj Vodafone. Tam je možné objednat si i další služby a využít různé výhody. A tamtéž je možné tarif i zrušit.

Zrušit nebo změnit ho můžete také osobně na některé z prodejen Vodafone, na infolince nebo písemně. Pak si můžete rovnou sjednat nový tarif. Nebo přejít k jinému operátorovi za výhodnější nabídkou – tu si můžete najít i prostřednictvím srovnání tarifů na Ušetřeno.cz.

Studentské tarify od O2 a T-Mobile

Tarify pro mladé nabízí také ostatní mobilní operátoři. Podmínky pro jejich sjednání jsou velmi podobné jako u Vodafone – T-Mobile i Vodafone nabízejí výhodnější tarify pro mladé od 6 do 25 let věku a jejich běžná cena se dá ještě srazit díky využití různých akcí a výhod.

U T-Mobile například můžete ušetřit, pokud si pořídíte službu Magenta 1, která zajistí slevu až 25 procent. U O2 lze zase využít akční nabídku od AirBank – při zřízení osobního účtu u této banky a splnění podmínek můžete dostávat odměnu 300 Kč měsíčně.

Co konkrétně další mobilní operátoři nabízejí?

O2 studentské tarify

NázevObsahCena
YOU 3 GB dat

120 minut do všech sítí

neomezené SMS do O2

3 GB dat, rychlost Max 5G

349 Kč / měsíc
YOU 10 GB dat

neomezené volání

neomezené SMS

10 GB dat, rychlost Max 5G

499 Kč / měsíc
YOU Neomezená data

neomezené volání a SMS

rychlost 20 Mb/s nebo neomezená

699 Kč nebo 899 Kč

Zdroj: www.o2.cz, nejedná se o obchodní nabídku; ceny jsou platné k 13. 9. 2024

T-Mobile studentské tarify

NázevObsahCena
12 GB

Neomezené volání a SMS

12 GB dat

Neomezená víkendová data

495 Kč / měsíc
Neomezená data

Neomezené volání a SMS

20 Mb/s (prvních 15 GB naplno)

705 Kč / měsíc
Neomezená data

Neomezené volání a SMS

Neomezená rychlost

905 Kč / měsíc

Zdroj: www.t-mobile.cz, nejedná se o obchodní nabídku; ceny jsou platné k 13. 9. 2024

Nevíte, pro který tarif se rozhodnout a který se vám bude hodit nejvíc? Zkuste si je porovnat v naší nezávazné online kalkulačce mobilních tarifů.

Hledáte výhodný tarif?

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.