12/7/2023, Barbora Kocmankova, Ušetřeno.cz

Silvestr na horách

Když se řekne Silvestr, spousta lidí si okamžitě představí zasněžené vrcholky hor s výhledem na noční oblohu plnou hvězd. Jste jedním z nich? Tak to se podívejte na naše tipy, kde si takový novoroční zážitek užít. Ať už cestujete s dětmi, partou přátel, nebo v páru za romantikou. 

Silvestr na horách

Silvestr na horách v Česku 

  • Krkonoše: To je krásná příroda a známá lyžařská střediska, jako je Špindlerův Mlýn nebo Harrachov. Počítejte s tím, že Silvestr tady bude ve znamení party a celé řady akcí. Pokud se rozhodnete strávit novoroční oslavy právě zde, čeká na vás spousta nabídek, a to od hotelů i penzionů, včetně speciálních zážitkových balíčků. Takže si Silvestr na horách s programem užijete jedna báseň.
  • Jeseníky: Klidnější Silvestr na horách s dětmi si užijete třeba v Jeseníkách. Krásná panoramata, výletní cíle, sjezdovky i běžkařské trasy. Ubytování hledejte v místech, jako je Karlova Studánka, Malá Morávka nebo Lipová-lázně. A samozřejmě je tu hned několik možností, kde si dopřát i skvělé wellness.
  • Šumava: Na Šumavě se můžete těšit na nádhernou přírodu, možnost užít si celou řadu zimních sportů a samozřejmě hotely, apartmány i penziony se silvestrovskou nabídkou. Rodiny s dětmi určitě ocení Skiareál Lipno s Bambini parkem i parádními sjezdovkami, Skiareál Benecko s Family Arenou i Skiareál Nový Klínovec.
  • Beskydy: Lysá hora, Smrk, Tanečnice. To jsou krásné beskydské vrcholky, na kterých si můžete užít příchod Nového roku se vší parádou. Obdivovat zde můžete krásu hor, ski areály, wellness centra, lokální gastronomii i architekturu, ať už tu na Pustevnách, nebo lidovou v Rožnově pod Radhoštěm.

Sjednejte si to nejlepší pojištění na hory

Silvestr na horách v Evropě

  • Rakouské Alpy: Jestli toužíte po romantickém Silvestru na horách pro dva, vyberte si některé z horských středisek v Rakousku, které si vás získají svou jedinečnou atmosférou. Skvělou volbou je v tomto směru například Hallstatt. Jde o malebné městečko ležící u Hallstatter See, zapsané na seznam světového dědictví UNESCO. Můžete zde obdivovat typické dřevěné domky, křivolaké uličky, kostel svatého Bartoloměje a spoustu dalšího. Lyžování v Rakousku, snowboarding, freeride i skialpy si pak užijete na Krippensteinu nebo na Dachsteinském ledovci, na který vás kousek od Hallstattu vyveze pohodlná kabinová lanovka. Silvestrovské oslavy zde probíhají v poklidnějším duchu přímo na hallstattském náměstí, v jehož blízkosti jsou i restaurace nabízející silvestrovské menu. Vedle pak nešlápnete ani pokud se vydáte do Kitzbühelu nebo k Zell am See. 
  • Italské Alpy: I zde na vás čeká celá řada možností, kde si užít lyžování v Itálii. A k tomu samozřejmě pořádnou dávku silvestrovských oslav. Vydejte se například do Cortina d'Ampezzo. Jedná se o letovisko nacházející se v italské oblasti Veneto, které je považováno za jedno z nejluxusnějších a nejstylovějších lyžařských středisek na světě. Město bylo také dějištěm zimních olympijských her v roce 1956. Pro lyžaře nabízí rozsáhlý výběr sjezdovek, které jsou vhodné pro všechny úrovně dovedností. Odpočinek po sportu si užijete ve zdejších spa. Silvestrovské oslavy se i zde konají především na hlavním náměstí. Pokud je chcete mít z první ruky, rezervujte si místo ve zdejších restauracích nebo klubech, ve kterých se koná celá řada kulturních akcí a koncertů. Stejně tak si vás získají i italské Dolomity zapsané na seznam světového přírodního dědictví UNESCO.
  • Nízké a Vysoké Tatry: V případě, že se vám nechce cestovat příliš daleko, vydejte se k našim východním sousedům na Slovensko do Tater. Vybrat si tu můžete Silvestr v Tatrách přesně podle vašich představ. Ať už toužíte po ubytování na chatě, v chalupě, či apartmánu, stejně jako v horských hotelích toho nejluxusnějšího ražení.

Sjednejte si to nejlepší pojištění na hory

Silvestr na horách ve světě

Toužíte na Silvestra opustit starý kontinent? Tohle jsou místa, kde stojí za to strávit Silvestr na horách ve světě.

  • Kanada a USA: Divoká příroda, zasněžené vrcholky hor a kouzelná atmosféra. To vše na vás čeká ve Skalnatých horách (Rocky Mountains), které se táhnou severoamerickým kontinentem. Vybrat si můžete z míst jako je:
    •  Aspen (Colorado): Luxusní středisko s elegantními bary a restauracemi. Na Silvestra se zde koná celá řada oslav a akcí s nádhernými ohňostroji.
    • Vail (Colorado): Pro příznivce tradičnějších letovisek s poklidnější atmosférou.
    • Jackson Hole (Wyoming): Toto místo ocení milovníci strmých sjezdovek a přírody, kterou mohou obdivovat třeba v národním parku Grand Teton. Na Silvestra se zde koná noční lyžování, jízdy na saních a samozřejmě oslavy ve zdejších klubech.
    • Whistler (Kanada): Světoznámé středisko se skvělými sjezdovkami. Oslavy Silvestra jsou zde plné zábavy, energie a jednoduše parádní atmosféry.
  • Nový Zéland: Silvestr v zemi Pána Prstenů bude určitě nezapomenutelný. Strávit ho můžete v některém ze zdejších středisek:
    • Queenstown: Město nacházející se na Jižním ostrově, v jehož blízkosti najdete střediska Coronet Peak a The Remarkables.
    • Mt Hutt: Jedno z nejoblíbenějších středisek Jižního ostrova a celého Nového Zélandu.
    • Ruapehu: Hora nacházející se na Severním ostrově. Zdejší Turoa je jediným lyžařským střediskem na světě, které leží na aktivní sopce.

Sjednejte si to nejlepší pojištění na hory

Pojištění na hory se vám vyplatí

Ať už se chystáte do Česka, Evropy, nebo někam dál do světa, sjednejte si ještě před cestou cestovní pojištění na hory. V něm byste určitě měli mít odpovídající limity pojistného plnění, které se o vás postarají v případě nemoci i úrazu. Právě ty si na horách, zvlášť při zimních sportech, můžete velmi snadno přivodit. 

Proč si sjednat tuzemské cestovní pojištění? V rámci klasického pojištění totiž nejste chránění pro případy, jako je výjezd horské služby, pojištění odpovědnosti nebo pojištění zavazadel a sportovního vybavení, které se vám na horách opravdu hodí.

Pokud navíc pojedete na hory autem, podívejte se i na vaše povinné ručení a havarijní pojištění. Také u těchto pojistek je dobré mít nastavené odpovídající pojistné limity, zvolená rizika a samozřejmě asistenční služby, které by se o vás měly umět postarat i za hranicemi. 

Najděte si to nejvýhodnější pojištění auta

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.