5/13/2024, Bára Kocmánková , Ušetřeno.cz

Nejkrásnější místa v Rakousku, která rozhodně musíte navštívit

Rakousko je nádhernou zemí, kterou si člověk zamiluje hned z několika různých důvodů. Na své si zde navíc přijdou jednotlivci, páry i rodiny s dětmi. A nejhezčí místa v Rakousku? Těch je opravdu celá řada. V našem článku se podíváme na ta opravdu nej z nich.

Nejkrásnější místa v RakouskuKam do Rakouska

Na prvním místě je zcela jasně hlavní město Rakouska – Vídeň. O té píše snad každý průvodce, takže vám jen řekněme, že sem jet rozhodně musíte! 

Toto město má co nabídnout v každém ročním období. Ať už to jsou procházky, návštěva muzeí a galerií, poznávání zdejší gastro scény, nebo vyhlášené adventní trhy ve Vídni. A jaká místa pro cestování po Rakousku doporučujeme navštívit dál? Pojďte se na to podívat. 

Cestovní pojištění do Rakouska online

Wolfgangsee: Perla rakouských Alp

Wolfgangsee patří mezi nejkrásnější jezera v Rakousku. Nachází se v malebné oblasti Salzkammergut a je opravdovou perlou mezi rakouskými jezery. S jeho křišťálově čistými vodami a scenérií okolních hor je ideálním místem pro milovníky přírody, kultury a aktivního odpočinku. Co vás zde čeká?

  • Dechberoucí přírodní scenérie: Wolfgangsee je obklopeno impozantními vrcholky horského masivu Salzkammergut, což z něj činí místo s nezapomenutelnými výhledy. 
  • Kulturní a historické bohatství: Městečka kolem Wolfgangsee, například St. Gilgen, Strobl a St. Wolfgang, jsou prostě nádherná. Obzvláště St. Wolfgang je známý díky poutnímu kostelu s oltářem od Michaela Pachera, mistrovským dílem gotického umění. 
  • Místní slavnosti: Určitě si nenechejte ujít advent na Wolfgangsee, tedy vánoční trhy konané kolem jezera, které nabízí doslova kouzelnou atmosféru. V létě se zde zase koná Scalaria Air Challenge, vzrušující letecká show nad jezerem, která potěší nejen milovníky letadel. 
  • Aktivity v přírodě: Wolfgangsee je rájem pro milovníky outdoorových aktivit. Jezero je ideální pro plavání, plachtění a windsurfing, zatímco okolní oblasti nabízejí skvělé možnosti pro turistiku, cyklistiku a horskou cyklistiku. 
  • Kulinářské lahůdky: Ochutnat zde musíte čerstvě ulovené ryby z jezera, stejně jako regionální vína a piva. 

Wolfgangsee

Klášter v Melku: Perla Dolního Rakouska

Klášter Melk, majestátní barokní komplex dominující městu Melk na břehu Dunaje, je jedním z nejvýznamnějších duchovních a kulturních center v Rakousku. 

Tento klášter, který je aktivním benediktinským opatstvím od svého založení v 11. století, láká návštěvníky svou architekturou, uměleckými sbírkami a malebným okolím. Co vám návštěva Melku přinese?

  • Architektonický a kulturní skvost: Klášter v Melku je vrcholným příkladem barokní architektury v Rakousku. Velké množství návštěvníků přitahuje také klášterní knihovna, která obsahuje tisíce starých rukopisů a tisků, a klášterní kostel se svými nádhernými freskami a reliéfy.
  • Vyhlídku na údolí Dunaje: Klášter se nachází na skalnatém výběžku přímo nad řekou, což návštěvníkům umožní jeden z nejkrásnější výhledů na Dunaj a okolní kraj Wachau, který je na seznamu světového dědictví UNESCO. 
  • Cyklostezky a turistické trasy: Údolí Dunaje je rájem pro cyklisty a pěší turisty. Cyklostezka vedoucí podél řeky zvaná Donauradweg je jednou z nejoblíbenějších tras tohoto typu v Evropě. Pro milovníky turistiky je pak v okolí mnoho značených stezek, které vedou přímo přes vinice.
  • Další památky a aktivity: V okolí Melku můžete navštívit mnoho dalších zajímavých míst. Nedaleko se nachází například zámek Schallaburg, známý svými kulturními festivaly a výstavami. Pro milovníky vína je nezbytné navštívit některou z místních vináren či rodinných vinařství.
  • Plavby po Dunaji: Lidem, kteří dávají přednost klidnému odpočinku, určitě přijde vhod plavba lodí. Ta vám poskytne úplně jinou perspektivu pro poznání zdejšího regionu a jde o celkově skvělý způsob, jak zde strávit část dne.

Melk Abbey

Krimmelské vodopády: Nádherný přírodní div Rakouska

Krimmelské vodopády, umístěné v srdci Národního parku Hohe Tauern ve spolkové zemi Salcbursko, patří mezi nejvyšší vodopády ve střední Evropě a jsou jedním z nejvýznamnějších přírodních divů Rakouska. 

S celkovým spádem přesahujícím 380 metrů a třemi hlavními stupni pádu nabízí návštěvníkům nejen úchvatný pohled na tento přírodní skvost, ale i možnost prozkoumat okolní alpskou krajinu. Na co se zde můžete těšit?

  • Přírodní krásy: Krimmelské vodopády jsou známé svou mimořádnou krásou a snadnou přístupností. Pro návštěvníky jsou k dispozici dobře udržované a bezpečné turistické stezky, které vás provedou kolem vodopádů a nabídnou mnoho vyhlídkových míst.
  • Interaktivní naučné stezky: Okolo Krimmelských vodopádů je vybudováno několik naučných stezek, které poskytují informace nejen o samotných vodopádech, ale i o lokální fauně a flóře, geologii a ekologických aspektech oblasti. Pokud se tedy ptáte, kam v Rakousku s dětmi, jsou Krimmelské vodopády jasnou volbou.
  • Turistika i odpočinek: Pro milovníky přírody a turistiky nabízí oblast Krimmelských vodopádů celou řadu možností pro procházky a výlety. Můžete se vydat na náročnější horské túry, nebo si užít klidnější procházky v údolí. V blízkosti vodopádů je také několik skvělých míst pro pikniky.
  • Další turistické atrakce: Krimmelské vodopády se nachází v blízkosti mnoha dalších turisticky oblíbených míst, jako je Zell am See, Kaprun a samotný Národní park Hohe Tauern.
  • Fotogenická místa: Pokud na svých cestách rádi fotíte a natáčíte videa, návštěvu vodopádů a jejich okolí si určitě užijete. Najdete zde totiž spoustu fotogenických míst a přírodních krás, které doslova vyzývají ke svému zvěčnění.

Spočítejte si cestovní pojištění online

Dachstein: Alpský skvost Rakouska

Masiv Dachstein se rozprostírá na pomezí Štýrska, Horního Rakouska a Salcburska. Tento impozantní vápencový hřeben je známý svou rozmanitostí krajiny i vybaveností pro široké spektrum aktivit po celý rok. To z něj dělá ideální místo pro milovníky přírody, dobrodruhy i rodiny s dětmi. Co vám Dachstein nabídne?

  • Přírodní krásy a geologické zajímavosti: Dachstein je domovem několika přírodních divů, včetně ledovce Dachstein a řady jeskyní. Ty nabízí možnost prozkoumat zdejší podzemní svět plný stalaktitů a stalagmitů. Vrcholky, jako je Hoher Dachstein, který je s výškou 2 995 metrů nejvyšším bodem Štýrska, pak poskytují nádherné výhledy na Alpy.
  • Turistiku a horolezectví: Dachstein je rájem pro turisty a horolezce s trasami různých obtížností. Od těch lehkých, až po výstupy pouze pro zkušené alpinisty. Užít si zde můžete také Dachstein Circular Hike, což je vícedenní turistický pochod, který vede kolem celého masivu.
  • Lyžování a zimní sporty: V zimních měsících se Dachstein promění v populární středisko pro lyžaře, snowboardisty a další milovníky zimních sportů. Lyžařské areály jako Schladming-Dachstein nabízejí dobře udržované sjezdovky, moderní lanovky i skvělé sněhové podmínky.
  • Dachstein Suspension Bridge: Jestli toužíte po adrenalinu, navštivte Dachstein Suspension Bridge, most zavěšený 400 metrů nad údolím. Užijete si po něm nejen vzrušující procházku, ale i nezapomenutelný výhled na horskou krajinu. Nedaleko mostu je také vyhlídková plošina „Sky Walk“.
  • Blízkost dalších turisticky oblíbených míst: Kousek od Dachsteinu je jezero Hallstätter See a historické město Hallstatt, které jistě stojí za návštěvu.

Dachstein

Štýrský Hradec: Kulturní křižovatka s historickým srdcem

Štýrský Hradec, známý v němčině jako Graz, je druhé největší město Rakouska. Štýrský Hradec je fascinující směsicí historického dědictví a moderní kultury, což mu dodává jedinečný charakter, který každoročně přitahuje tisíce návštěvníků. Jaké jsou důvody pro návštěvu Štýrského Hradce?

  • Historické centrum: Staré město ve Štýrském Hradci je jedním z nejlépe zachovaných historických center v celé střední Evropě a je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Při procházce úzkými středověkými uličkami narazíte na nádherné gotické, renesanční a barokní budovy. Nevynechejte návštěvu katedrály Graz, Mausolea císaře Ferdinanda II. nebo Landhausu s jeho nádherným renesančním nádvořím.
  • Schlossberg: Dominantou města je kopec Schlossberg, na kterém stávala mohutná pevnost. Dnes zde najdete rozlehlé parky a několik zachovaných historických staveb, včetně hodinové věže Uhrturm, symbolu města. Schlossberg nabízí nejen útočiště od městského ruchu, ale i neopakovatelné výhledy na celý Štýrský Hradec.
  • Moderní architektura a kultura: Štýrský Hradec je také známý svou moderní architekturou. Například umělecké centrum Kunsthaus je vynikajícím příkladem současné architektonické tvorby. Město také hostí řadu kulturních festivalů a událostí, včetně slavného jazzového festivalu, který je jedním z největších v Evropě.
  • Kulinářské zážitky: Štýrský Hradec je se svou bohatou gastronomickou scénou rájem pro milovníky jídla – zahrnuje vše od tradičních rakouských hospůdek až po mezinárodní kuchyni. 
  • Přírodní krásy a rekreační aktivity: Okolí Štýrského Hradce nabízí nádhernou přírodu a bohaté možnosti pro turistiku, cykloturistiku a jiné venkovní aktivity.

Cestovní pojištění do Rakouska

Před cestou na dovolenou, prodloužený víkend nebo jen na otočku si sjednejte to nejlepší cestovní pojištění do Rakouska. Zajímejte se především o odpovídající limity léčebných výloh a šikovná připojištění, která vám podají pomocnou ruku v celé řadě situací. 

Ať už jde o pojištění odpovědnosti, pojištění storna pobytu, nebo pojištění zavazadel a sportovní výbavy. V cestovním pojištění určitě zohledněte také plánované sportovní aktivity. Zvlášť v případě, kdy se chystáte na náročnější sportovní aktivity. 

Ty totiž mohou spadat do rizikových, nebo dokonce extrémních sportů, pro které je třeba speciální připojištění. 

Se srovnáním i sjednáním vám pak pomůže naše online kalkulačka cestovního pojištění, díky níž sebe i své blízké pojistíte během několika málo minut.

Pamatujte také na správné autopojištění

Jestli se do Rakouska chystáte autem, podívejte se i na své povinné ručení a havarijní pojištění. Také s jejich porovnáním vám pomůže online kalkulačka autopojištění. Třeba na vás někde čeká lepší a výhodnější nabídka. 

Nejlepší povinné ručení pro vaše vozidlo

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.