8/27/2024, Václav Lang, Ušetřeno.cz

Autem na Korsiku aneb zažijte netradiční dovolenou

Francouzský ostrov Korsika patří k největším středomořským ostrovům. Je to také vyhledávaná dovolenková destinace. Oblíbená je zejména pro svůj úchvatný hornatý reliéf i podmanivé pláže. Výhodou turistů z Česka je, že je Korsika dosažitelná autem.

Korsika autem

Rodiště francouzského vojevůdce Napoleona Bonaparteho, který odtud později zamířil do Paříže, má od roku 1982 svou autonomní vládu, ale oficiálně náleží k Francii. Díky hornatému reliéfu má i na svých necelých 9 tisících kilometrech čtverečních rozmanité podnebí. 

Cestovní pojištění na Korsiku online

V zimě na některých místech klesají teploty i pod nulu a výjimkou není ani sněhová nadílka. V létě ale převládají horka. 

I proto je Korsika oblíbeným cílem turistů. Někteří přijíždějí obdivovat památky z bohaté korsické historie, jiní míří do hor, další k vodě. 

Za mořem se na Korsice jezdí nejčastěji do okolí města Porto-Vecchio na východním pobřeží, pro aktivní turistiku je ideální vyrazit do vnitrozemí, ať už na pěší túru, či za cyklistikou.

V každém případě byste se před takovou cestou měli pojistit. Cestovní pojištění vám pomůže v řadě situací a vy si užijete dovolenou bez zbytečných nepříjemností. Díky naší kalkulačce si pojištění na cesty můžete hravě srovnat i jednoduše sjednat.

Autem na Korsiku

Na Korsice existuje několik letišť a bezpočet přístavů. Pokud se ale chcete pohodlně přepravovat po ostrově vlastním vozem, tak i to je možné – za pomoci trajektu. 

Cesta na Korsiku autem z České republiky zabere i s plavbou trajektem kolem dvaceti hodin a vede nejčastěji přes Německo, Rakousko či Švýcarsko a Itálii, případně Francii. 

Z Prahy vede nejkratší cesta jižní trasou, tedy přes Linec, Salcburk, italskou Veronu, Bolognu a Livorno. Odtud jezdí vždy třikrát denně trajekt na ostrov – ráno, v poledne a večer.

Trajektem na Korsiku se ale můžete dostat i třeba z Janova či francouzských přístavů Nice a Marseille. Trajekty jezdí do přístavu Bastia na severovýchodě ostrova, Ajaccio na západě či Porto-Vecchio na jihu. Mezi trajektové společnosti patří Corsica Ferries, SNCM či Moby Lines.

Například z italského Livorna dorazíte do Bastie za čtyři hodiny a za trajekt zaplatíte kolem 90 eur. Z francouzského Marseille do Ajaccia se obvykle jede přes noc, cesta trvá 12 hodin a stojí kolem 130 eur. Lístky na trajekt je dobré zakoupit dopředu online.

Pozn.: Ceny převzaty z corsica-ferries.co.uk; platné k 14. 6. 2024.

K celé cestě nezapomeňte také přičíst rakouskou dálniční známku – jednodenní vás vyjde na 8,60 eur, desetidenní na 11,50 eur – a italské mýto, které stojí zhruba 8 eur za 100 kilometrů. V Německu dálniční známku nepotřebujete, dálnice jsou tam pro auta do 3,5 tuny zdarma. 

Pozn.: Ceny převzaty z edalnice,cz a vintrica.com; platné k 14. 6. 2024.

Před cestou si nezapomeňte sjednat havarijní pojištění, aby vám případná nehoda nezkazila dovolenou. Havarijko si hravě srovnáte i sjednáte prostřednictvím naší online kalkulačky

Zároveň si ještě před cestou zkontrolujte své povinné ručení – kdyby vám vaše stávající nevyhovovalo, ke srovnání i sjednání nového povinného ručení můžete využít totožnou kalkulačku.

Cestovní pojištění na Korsiku online

Doprava na Korsice

Při řízení na Korsice si vystačíte s vaším českým řidičským průkazem. Jezdí se vpravo a většina dopravních pravidel je podobná těm českým. 

Mimo obec je maximální povolená rychlost 80 km/h a denní svícení se na rozdíl od Česka nevyžaduje. Stejně tak nemusíte mít v autě autolékárničku – rozhodně ale doporučujeme ji s sebou vozit. 

Co na Korsice vidět

Ostrov Korsika toho nabízí mnoho k vidění. Kromě samotných přístavních měst Bastia či Ajaccio stojí za návštěvu středověké město Bonifacio, vystavěné na útesu nad mořem. 

Oblíbeným turistickým místem ve vnitrozemí je pevnost Corte. Z pláží patří k nejnavštěvovanějším překrásné pláže Palombaggia či Rondinara na jihovýchodě. Zkušenější cestovatelé si mohou vyrazit do hor na některou z túr, například po hřebenovce Punta del Oriente

Nejnavštěvovanější místa na Korsice podle Lonely Planet:

  • Bonifacio
  • Aiguilles de Bavella
  • Filitosa
  • Plage de Palombaggia
  • Réserve Naturelle de Scandola
  • Calvi
  • Bastia

Cestovní pojištění je základ

Dovolená na Korsice slibuje doopravdy celé moře zážitků. Rozhodně byste ale neměli podcenit přípravu, stejně jako cestovní pojištění do Francie

Ať už jde o případné úrazy, nebo jiné patálie, které vás mohou na cestách zastihnout, s dobrým cestovním pojištěním můžete zmírnit škody a vůbec odjíždět s pocitem, že o vás bude v případě potřeby postaráno. 

V naší online kalkulačce si můžete během pár vteřin zjistit, která pojišťovna nabízí ideální pojištění pro vaše potřeby a na kolik vás vyjde. 

Cestovní pojištění na Korsiku online

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.