9/19/2024, Tomáš Keramidas, Ušetřeno.cz

Kde všude můžete sledovat sport?

I do Česka v posledních letech dorazil celosvětový trend. A tím je přesun sportovních přenosů z volně šířených kanálů na ty placené. Je to logický krok. Roste cena televizních práv, tedy poplatku, za který televize smějí danou akci vysílat. Klasické televize již nejsou schopny v rozpočtech najít tyto finance, a proto se sport přesouvá na placené programy. Kde aktuálně sledovat ty nejatraktivnější sportovní zápasy? U jakých poskytovatelů?

Kde sledovat sport

Lze sledovat sport zdarma?

Pokud nebudete počítat koncesionářské poplatky, které musí platit majitel každého televizního přijímače, tak můžete sledovat sport zdarma na sportovním kanále České televize, který má název ČT Sport. 

Na ČT Sport se nabídka živých přenosů v posledních letech tenčí, nicméně stále zde najdete velmi atraktivní akce. Veřejnoprávní médium pořád drží vysílací práva na mistrovství světa a mistrovství Evropy ve fotbale, mistrovství světa v ledním hokeji a částečně i českou extraligu v ledním hokeji. Léto patří na obrazovkách ČT Sport tradičně cyklistické Tour de France.

Na své si přijdou i fanoušci zimních sportů – alpské lyžování, biatlon, klasické lyžování nebo skoky na lyžích – to vše je nabídka ČT Sport na zimu.

Na ostatních volně šiřitelných kanálech se sport vysílá velmi minimálně. Na kanálu Nova Action běží hokejová NHL, obvykle vždy v pátek, ale to je tak vše.

Chcete sledovat ten nejlepší sport?

Placené kanály

O2 TV

Právě O2 TV začala v posledních letech přebírat otěže sportovního vysílání v Česku. Na obrazovkách O2 TV nalezneme všechny zápasy nejvyšší české fotbalové a hokejové soutěže. Na partnerských stanicích Premier Sport lze potom sledovat ty nejlepší tenisové turnaje, ovšem kromě grandslamů, a také další zápasy evropských fotbalových soutěží.

Kde ladit O2 TV?

 O2 TVMagenta TVVodafone TVTelly TV
O2 TV SportAnoNeNeNe
O2 TV FotbalAnoNeNeNe
Premier Sport 1AnoAnoNeAno
Premier Sport 2AnoAnoNeAno
Premier Sport 3AnoAnoNeAno
Premier Sport 4AnoAnoNeAno

Zdroj: Webové stránky jednotlivých poskytovatelů, platné k 27. 06. 2024, kanál je uveden jako poskytovaný, pokud se objevuje alespoň v jednom tarifu poskytovatele.

Nova Sport

Nova Sport patří momentálně mezi stanici s nejširší nabídkou. Na 6 kanálech vysílá fotbalovou Ligu mistrů, další evropské fotbalové soutěže, americkou hokejovou NHL, basketbalovou NBA. Najdete zde i německou Bundesligu v házené, která patří v tomto sportu mezi nejlepší soutěže světa.

Na své si na Nova Sport přijdou i fanoušci motorsportu. Na nových kanálech Nova Sport 5 a Nova Sport 6 se vysílají závody Formule 1, Formule 2, Formule 3, Moto 2, Moto 3 a Moto GP.

A v nabídce nechybí ani bojové sporty – na Nova Sport 6 se pravidelně vysílají turnaje UFC. Ostatní bojové organizace pak mají místo na jiných kanálech Nova Sport.

Kde ladit Nova Sport? 

 O2 TVMagenta TVVodafone TVTelly TV
Nova Sport 1AnoAnoAnoAno
Nova Sport 2AnoAnoAnoAno
Nova Sport 3AnoAnoAnoAno
Nova Sport 4AnoAnoAnoAno
Nova Sport 5AnoAnoAnoAno
Nova Sport 6AnoAnoAnoAno

Zdroj: Webové stránky jednotlivých poskytovatelů, platné k 27. 06. 2024, kanál je uveden jako poskytovaný, pokud se objevuje alespoň v jednom tarifu poskytovatele.

Najděte si TV online

Eurosport

Eurosport má exkluzivně pod palcem ty nejdůležitější tenisové turnaje – Australian Open, French Open, Wimbledon a US Open. Vysílá se zde i tenisový Laver Cup. Eurosport také drží práva na řadu cyklistických akcí a zimní sporty. Mezi hlavní taháky této stanice patří i golfová PGA Tour.

Kde ladit Eurosport?

 O2 TVMagenta TVVodafone TVTelly TV
Eurosport 1AnoAnoAnoAno
Eurosport 2AnoAnoAnoAno

Zdroj: Webové stránky jednotlivých poskytovatelů, platné k 27. 06. 2024, kanál je uveden jako poskytovaný, pokud se objevuje alespoň v jednom tarifu poskytovatele.

Sport 1 a Sport 2

Na Sport 1 a Sport 2 najdete také zajímavou fotbalovou nabídku – zápasy Evropské ligy a Evropské konferenční ligy, kvalifikační zápasy na mistrovství Evropy a mistrovství světa (kromě zápasů české reprezentace) nebo italskou nejvyšší soutěž.

Sport 1 a Sport 2 vysílají také například hokejovou soutěž ze Slovenska. Rovněž zde můžete sledovat evropské házenkářské soutěže.

Kde sledovat Sport 1 a Sport 2?

 O2 TVMagenta TVVodafone TVTelly TV
Sport 1NeAnoAnoAno
Sport 2NeAnoAnoAno

Zdroj: Webové stránky jednotlivých poskytovatelů, platné k 27. 06. 2024, kanál je uveden jako poskytovaný, pokud se objevuje alespoň v jednom tarifu poskytovatele.

Najděte si taky výhodný internet

Ceny jednotlivých sportovních balíčků

A na kolik vás sledování sportu vyjde? Každá společnost má různý přístup ke sportovním kanálům v rámci své cenotvorby.

Sport u O2

Nejlevnější balíček u O2 TV – tzv. Bronzová varianta vyjde měsíčně na 399 Kč a nabídne vám 8 sportovních kanálů, například Eurosport 1; Nova Sport 1, 5 a 6; Premier Sport 2 a další. 

Ta nejdražší stojí standardně 899 Kč za měsíc a v rámci ní můžete sledovat 23 sportovních kanálů – Nova Sport 1 až 6; Golf Channel; Premier Sport 1 až 4; Auto moto sport a další. 

O2 nabízí také speciální sportovní tarify. Sport Premium stojí 399 Kč a láká na ten nejlepší výběr sportovních soutěží (Premier League, Liga mistrů, Liga mistrů, UFC, Formule 1, NBA, ATP Tour, NHL, MotoGP a další). 

Všechny dostupné kanály u O2 potom můžete mít v rámci balíčku Sport Max za 549 Kč měsíčně.

Sport u T-Mobile

T-Mobile nabízí svoji internetovou televizi pod názvem Magenta TV. Nejlevnější Tarif S vás vyjde standardně na 399 Kč měsíčně a poskytne vám 10 sportovních kanálů, například Eurosport 1 a 2; Nova Sport 1, 5 a 6; Sport 1 a 2; a další. 

Tarif M nabízí 21 sportovních kanálů a vyjde na 499 Kč. Sledovat v rámci tohoto tarifu můžete všechny kanály Nova Sport (1 až 6), Premier Sport 1 až 4, kanály Eurosport 1 a 2 a také Sport 1 a 2. Najdete zde ale i Auto Motor Sport a další. 

Tarify L a XL nabízí 24 sportovních kanálů. Tarif L pořídíte za 599 Kč, XL pak za 899 Kč. Skladba jejich sportovních kanálů je nicméně stejná a k již zmíněným, které obsahují nižší tarify, zde přibyly kanály Extreme Sports, Ginx Sports HD, a Fightbox HD.

Žádný speciální balíček pro sportovní fanoušky růžový operátor nenabízí.

Sport u Vodafone

Vodafone v rámci své TV nabízí základní balíček, který stojí 220 Kč měsíčně. Na tom si ale příliš sportu neužijete – obsahuje kanály ČT sport, Sporty TV a Auto-Motor Sport.  

Můžete si ale za dalších 220 Kč měsíčně přikoupit balíček Sport, který přináší celkem 15 sportovních programů, jako jsou Nova Sport 1 až 6, Eurosport 1 a 2, Sport 1 a 2, Golf Channel a další. 

Sport u Telly

Společnost Telly má ve své nabídce televizi v rámci malého, středního a velkého balíčku. 

U malého za 250 měsíčně si příliš sportu neužijete. Sledovat v rámci něj můžete Arena Sport 1 a 2, ČT sport, Premier Sport 4 a Sporty TV.  

U středního balíčku si za 450 měsíčně užijete celkem 14 sportovních kanálů, mezi nimiž jsou například Nova Sport 1, 3, 4 a 5; Sport 1 a 2; Eurosport 1 i 2; Premier Sport 3 a 4 a další. 

A u velkého balíčku za 650 Kč si vychutnáte celkem 19 sportovních programů, kromě již zmíněných například i Golf Channel, Nova Sport 6 nebo Premier Sport 1 a 2. 

Celkem 21 kanálů potom nabízí speciálně zaměřený balíček Sport za 300 Kč měsíčně.

Pozn.: Všechny uvedené ceny jsou aktuální k 27. 06. 2024.

Ten nejlepší sport už jen na IPTV, najděte si tu svou

Pro sledování toho nejlepšího sportu se tedy dnes už neobejdete bez tzv. IPTV. Jedná se o přenos televizního signálu, který nefunguje přes klasickou anténu, ale k jeho přijímání je potřeba mít speciální set-top box nebo jiné zařízení, které je schopné se připojit k internetu.

Na českém trhu funguje hned několik poskytovatelů této služby. Každý z nich nabízí trochu jinou skladbu programů. I když fandíte sportu, můžou vás zajímat také filmové, hudební nebo dokumentární kanály.

Jak si vybrat tu nejlepší IPTV? Nechte si poradit od nás.

Najděte si tu pro sebe nejlepší IPTV

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.