8/27/2024, Kateřina Novotná, Ušetřeno.cz

Kam vyrazit na dovolenou k moři v září?

Patříte mezi šťastlivce, kteří si mohou dopřát privilegium vyrazit na dovolenou až po hlavních letních prázdninách? Preferujete poloprázdné pláže a ani teploty nemusíte mít jako v pekle? Máme pro vás úžasné tipy, kam vyrazit v září k moři.

Kam v září k moři

Kam na dovolenou v září k moři po Evropě?

Zůstat na území Evropské unie má své výhody, a pokud jste si v těchto končinách více jisti v kramflecích, podívejte se pár tipů, kam jet v září k moři v rámci Evropy. Vyrazte třeba na slunnou Sardinii nebo na oblíbené Kanárské ostrovy.

Sardinie v září

Celé září vás na italské Sardinii, jež leží ve Středozemním moři, čeká skvělé počasí a příjemné teploty. Vedra nejsou tak extrémní a teploty se pohybují pod kritickou třicítkou. Občas sice zaprší, ale většinou se jedná jen o velmi lehkou přeháňku, která vám zpestří teplé dny.

Kdo rád objevuje během dovolené historii daného místa, nebude mít nouzi o množství architektonických památek. Ani jako gastroturisté nepřijdete zkrátka – vynikající kuchyně kombinující chutě Středomoří a Orientu vás nadchne.

Zkuste zavítat třeba do turistického, ale stále typicky sardinského města Stintino nebo do tzv. „malé Barcelony“, městečka Alghero.

Řecko v září

Po prázdninách si můžete užít dovolenou v Řecku podobně jako v červenci nebo srpnu. Teploty jsou navíc příjemnější a moře stále krásně teplé.

Nebudete se muset mačkat v davu turistů, a to jak na plážích, tak při výletech po historických památkách, kterých je v Řecku nepočítaně.

Chybu určitě neuděláte, vyrazíte-li na populární řecké ostrovy Kréta, Rhodos nebo Kos.

Itálie v září

Během září je na proslulé italské „botě“ stále ještě turistická sezóna i pěkné počasí. Navíc můžete dovolenou pořídit za výhodnější cenu.

Zatímco o prázdninách je v italských letoviscích hlava na hlavě, v září si užijete více soukromí a nemusíte se ani obávat zavřených restaurací a obchodů. 

Září v Itálii je výbornou volbou jak pro užívání si mořských vln, tak pro turistiku, cykloturistiku či jiné dobrodružné aktivity.

Vyberte si třeba jedno z nejslavnějších a největších letovisek Jaderské riviéry, Rimini, které jinak o hlavních prázdninách praská ve švech. Najdete zde dvacetikilometrovou písečnou pláž s pozvolným vstupem do moře.

Kanárské ostrovy v září

Na odlehlejší španělská území doletíte přímým letem za pár hodin a rázem jste jako v nebi plném nádherných pláží i divoké přírody. Teploty se pohybují kolem příjemných 25 stupňů a podobně vlídné klima se zde drží téměř po celý rok.

Mezi nejoblíbenější a nejnavštěvovanější ostrovy patří Gran Canaria a Tenerife, kde si dosyta užijete koupání, ale i dobrodružství v přírodě.

Chcete-li se po většinu času povalovat u moře, vybírejte překrásné pláže na ostrovech Lanzarote či Fuerteventura.

Srovnejte si cestovní pojištění online

Kam letět v září k moři mimo Evropu?

Za hranicemi Evropy už musíme brát v úvahu možnost odlišných standardů dostupných služeb, proto není od věci zjistit si například dostupnost zdravotní péče v dané lokalitě. Podzim u moře v odlehlejších končinách se nám však odmění svou neokoukaností a jedinečnými zážitky.

Turecko v září

Turecká riviéra je přímo vhodnou lokalitou pro pozdnější dovolenou. I v září si tu užijete dostatek slunce, stále nadprůměrných teplot a krásně vyhřátého moře.

Turecko se chlubí mnoha hotelovými komplexy s perfektním zázemím, tudíž je ideálním místem pro rodinné radovánky.

Destinací jako stvořenou pro nezapomenutelnou dovolenou je třeba pulzující letovisko Alanya nebo trošku klidnější Bodrum.

Maroko v září

Pozorovat duny vysoké desítky metrů, projet se na velbloudovi či strávit romantickou noc pod hvězdami jen snem mnoha cestovatelů.

Na podzim dozrává v Maroku většina exotického ovoce, takže z návštěvy místních tržišť překypujících barvami a vůněmi vám budou oči přecházet.

Během září se rovněž pořádá mnoho lokálních kulturních akcí, můžete tedy okusit marockou kulturu a rozmanité hudební žánry na vlastní oči i uši.

Nejoblíbenější a zároveň nejrušnější destinací na pobřeží Atlantiku je Agadir. Kdo vyhledává větší klid, dá přednost letovisku Saidia, které je přezdíváno perlou Maroka.

Madagaskar v září

Chcete-li mít ve sbírce fotky exotických scenérií s palmami, bělostným pískem a blankytně modrým oceánem, pak jste na správném místě. 

Čtvrtý největší ostrov světa nabízí bělostné pláže i panenskou přírodu, kde můžete obdivovat obří baobaby

Pobřeží Madagaskaru je dlouhé téměř pět tisíc kilometrů, a tak se vám nemůže stát, že byste se nevykoupali. Průzračná voda nabízí potápění a šnorchlování ve všech podobách.

Výborná madagaskarská kuchyně vás uchvátí svou pestrostí a všudypřítomné duchovno a přátelští obyvatelé budou balzámem na duši.

Bali v září

Jedna z nejoblíbenějších exotických destinací je jedním z nejkrásnějších ostrovů Indonésie.

Ostrov Bali leží v tropickém pásmu, a tak je třeba se před dovolenou informovat na úhrny srážek ve zvoleném termínu. Během září je počasí méně vlhké a teplota vody se pohybuje na příjemných 27 stupních.

Bali je nebem pro potápěče, najdete zde pobřeží bohatá na korály a můžete prozkoumávat mořské dno i vrak lodi. Milovníci surfování si mohou na jihu a jihovýchodě ostrova vychutnat ideální podmínky pro tento exotický sport.

Pro vysněnou cestu k moři můžete využít i měsíc říjen – podívejte se, kdy budou letos podzimní prázdniny.

Průměrné teploty vzduchu a vody v září

ZeměPrůměrná teplota vzduchu v záříPrůměrná teplota vody v září
Sardinie26 °C23 °C
Řecko28 °C25 °C
Itálie26 °C24 °C
Kanárské ostrovy24 °C21 °C
Turecko28 °C26 °C
Maroko26 °C24 °C
Madagaskar26 °C25 °C
Bali26 °C27 °C

Zdroj: Fischer.cz, Invia.cz

Cestovnímu pojištění zdar

Jasně že se už těšíte na tolik potřebnou dovolenou. Ještě než vyrazíte, si ale nezapomeňte sjednat cestovní pojištění, a to i po Evropě.

Vhodně zvolený balíček cestovního pojištění vám zaručí nejen potřebné pokrytí léčebných výloh v případě úrazu či nemoci a asistenční službu, ale můžete si k němu také přidat pojištění odpovědnosti, ztráty zavazadel či připojištění rizikových sportů.

Pojištění vybírejte nejen podle ceny, ale také podle toho, jakým aktivitám se ve zvolené destinaci hodláte věnovat. V případě, že si chcete vyzkoušet některé netradiční sporty, jako je zmíněné potápění či surfování, určitě vám patřičně zvolené připojištění přijde vhod.

Chcete mít k dispozici přehledné srovnání od různých pojišťoven během pár minut? Využijte naši online kalkulačku cestovního pojištění, kde si můžete nabídku pojištění nejen srovnat, ale také jednoduše, rychle a zcela online vybranou pojistku sjednat.

Srovnejte si cestovní pojištění online

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.