8/27/2024, Kateřina Petříčková, Ušetřeno.cz

10 tipů, kam vyrazit v listopadu k moři

Zatímco podzim znamená většinou plískanice, dlouhé deštivé večery a celkově pochmurnou atmosféru, vy tomu můžete jednoduše uniknout. Jak? Vyrazte na dovolenou! Poradíme vám, kam jet v listopadu k moři, co kde navštívit i proč mít při cestování uzavřené cestovní pojištění.

Kam v listopadu k moři

Výhody dovolené u moře v listopadu

Jet k moři v listopadu má několik výhod, především ale fakt, že se budete nastavovat teplým slunečním paprskům na krásné pláži

Cestování v listopadu vás totiž nejspíš zavede do té pravé exotiky, kde si užijete nejen správný relax a příjemné teploty, ale také můžete poznávat památky a další zajímavosti, leckdy i mimo hlavní turistickou sezonu a bez zástupů turistů

Nevýhodou naopak může být velký teplotní šok, až se budete vracet z tropické dovolené zpět do našich podzimních nečasů. Náchylné jedince může postihnout nejen jet lag, ale také nachlazení nebo chřipka. 

Cestovní pojištění online

10 tipů, kam v listopadu na dovolenou k moři

Dovolená u šéfa zajištěná, cestovko sjednané a plavky v kufru. A kam tedy vyrazit v říjnu nebo v listopadu k moři? 

1. Maledivy

Maledivy jsou synonymem pro exotický ráj na zemi. Devatenáct korálových atolů v Indickém oceánu proslavily především nádherné pláže, průzračná voda a pestrý podmořský život, který vyloženě zve k potápění či šnorchlování. 

V listopadu je na Maledivách okolo 30 stupňů Celsia, zatímco moře je vyhřáté na 27 stupňů.

Kam v listopadu k moři

2. Mauricius

Zatímco u nás je v listopadu dávno po létě, na Mauriciu teprve začíná. Teploty vzduchu i moře se pohybují kolem 28 stupňů a kromě odpočinku na pláži budete mít ideální podmínky například i pro návštěvu hlavního města Port Louis

Navštivte pevnost tyčící se nad městem nebo se vydejte po hlavní promenádě lemované obchody, kasiny, kavárnami a tržnicemi s místními specialitami.

3. Dominikánská republika

Dominikánská republika je slunný stát v Karibiku známý především pro krásné pláže, tropické lesy i slavný karibský rum

A když vás náhodou už omrzí luxusní rezorty a výborné koktejly, můžete se vydat na výlet do Santa Dominga, hlavního města, k jezeru Enriguillo nebo do vnitrozemí, kde je uměle vytvořená kolonie ve stylu 16. století. Díky krásnému počasí a teplotám okolo 30 stupňů vás nemůže nic zastavit. 

4. Kuba

A v Karibiku ještě zůstaneme. Kuba je dalším oblíbeným cílem turistů a zrovna v listopadu zde začíná období sucha. Teploty šplhají ke 30 stupňům a zároveň ještě nezačala ta pravá turistická sezona, kdy se na Kubu vydávají davy návštěvníků z USA. 

Na Kubě vás čekají krásné hotely i restaurace, pro tu pravou atmosféru se ale vydejte například do Havany.

Kam v listopadu k moři

5. Mexiko

Mexiko nejsou jen sombrera a tequilla. Je to především nádherná příroda, barevná města, temperamentní hudba i mayská historie. 

Ačkoli Mexiko také nabízí krásné pláže, vyplatí se ho poznat i z jiných úhlů. Rozhodně musíte vyzkoušet vynikající mexické speciality, vydat se k sopečným vulkánům nebo prozkoumat komplex Chinchén Itzá, světoznámou mayskou pyramidu

To vše za krásných teplot atakujících 30 stupňů Celsia a s teplotou moře jen o dva stupně nižší. 

6. Vietnam

Jestliže vás láká spíš Asie, Vietnam si rozhodně zamilujete. Panenská příroda, bílé pláže ale také rýžové plantáže, to vše je Vietnam. 

Za návštěvu určitě stojí určitě hlavní město Hanoj, známá zátoka Ha Long nebo se vydejte na plavbu po řece Mekong. Vietnam vám nabídne vše od luxusních rezortů až po zapadlé chýše v pralese a rozhodně stojí za návštěvu. V listopadu tam navíc budete mít krásných 31 stupňů Celsia a jen o málo chladnější moře.

7. Thajsko

Průměrné teploty se v Thajsku v listopadu pohybují okolo 30 stupňů Celsia s teplotou moře kolem 27 stupňů, což z Thajska dělá dokonalou podzimní destinaci pro dovolenou u moře

Klasiku na pláži na půvabných ostrovech můžete doplnit výlety do vnitrozemí nebo navštívit proslulé centrum zábavy Bangkok. Kromě pro Evropany nezvyklého mumraje, hluku, všudypřítomných skútrů a tanečních klubů zde najdete také restaurace s místními delikatesami. 

Kam v listopadu k moři

8. Omán

Omán to je symbol bohatství, písečných dun i pestrého podmořského života. Svojí krásou vás uhranou také starobylé mešity a další stavby, stejně jako výlet do pouště v terénním vozidle a se zastávkou v beduínském stanu

Ochutnejte tamní speciality a užívejte si klidu, stejně jako krásného počasí s teplotami vzduchu i moře kolem 30 stupňů. 

9. Egypt

Egypt se hodí pro celoroční dovolenou. Zatímco v létě vás čekají teploty kolem 40 stupňů a narvané hotelové rezorty, v listopadu si užijete příjemných 27 stupňů, zatímco moře bude mít okolo 22 stupňů Celsia

Kromě koupání se můžete právě v tuto dobu vydat na výlet k pyramidám. Nejen že chladnější počasí bude rozhodně vhodnější, ale také se nebudete tlačit s davy turistů. 

Kam v listopadu k moři

10. Jihoafrická republika (JAR)

V listopadu začíná v JAR nejen letní období, ale také cestovatelská sezona. Slunné počasí slibuje teploty okolo 30 stupňů a jsou tedy skvělé pro návštěvu Národního parku Kruger, kde si užijete safari v celé své kráse. 

Za vidění také určitě stojí Dračí hory, Mys Dobré naděje nebo hlavní město Johannesburg. 

Sjednejte si cestovní pojištění

Nemoc nebo úraz vás mohou potkat i na dovolené. Ať už se vydáte na jakýkoli konec světa, cestovní pojištění vás podrží při nutnosti vyhledat lékaře a uhradí za vás účty. 

Nabídka vhodných připojištění

Kromě základního cestovního pojištění můžete také ocenit některá doplňková připojištění. Jsou to například:

Proč mít sjednané cestovní pojištění?

Lékařská péče je ve světě na různých úrovních a rozhodně je lepší v případě nutnosti zavítat spíše do soukromých zařízení. A právě proto se vyplatí cestovní pojištění. To totiž uhradí náklady za ošetření, léky a hospitalizaci i v soukromém sektoru, kde je vyšší nejen kvalita péče, ale také ceny. 

Sjednání cestovního pojištění online

Nemusíte mít strach ze složitého obcházení pojišťoven a hledání nejlepšího pojištění. Díky online kalkulačce cestovního pojištění si pohodlně srovnáte dostupné nabídky tak, abyste si v klidu vybrali tu, která pro vás bude nejlepší. 

Nezapomeňte na dostatečné nastavení pojistných limitů. Lékařská péče je drahá a někdy klienti ve snaze ušetřit zvolí nízké limity. Ušetří sice pár stovek na pojištění, náklady pak ale musí doplácet ze svého. 

V případě, že plánujete aktivní dovolenou, myslete na to při vybírání pojištění a raději si vše řádně pojistěte. 

Cestovní pojištění online

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.