3/25/2020, Michaela Šámalová, Ušetřeno.cz

Co je to anonymní platební karta?

V dnešní době se to jen hemží poplašnými zprávami, jak nás na každém kroku někdo sleduje a sbírá o nás kdejaké informace, snad aby nám něco prodal nebo bůh ví proč. Zkrátka a dobře obyčejný člověk si už o soukromí může leda nechat zdát. Mnozí z nás proto hledají způsob, jak Velkému bratrovi oči zavázat a konečně si trochu oddychnout. Může v tomto úsilí pomoci anonymní platební karta?

Zlepšení finanční situace běžným účtem. Neplaťte nic navíc.

Co je to anonymní platební karta?

Anonymní platební karta je na první pohled velmi podobná obyčejné debetní kartě, kterou jste dostali k běžnému účtu. Abyste ji ale získali, nemusíte prokazovat svou totožnost a zakládat si jakýkoliv účet u vydavatele karty. Je to jako nákup rohlíků v obchodě na rohu – nikdo se vás nebude ptát, jak se jmenujete a kde bydlíte.

Jak funguje anonymní karta?

Dají se srovnávat s předplacenkou do mobilu. Kolik na ni uložíte peněz, tolik můžete utratit. Kromě pípání u terminálů v obchodech si s ní ale obvykle moc neužijete. Většinou mají anonymní karty velmi omezené možnosti. 

Proč anonymní karta?

Důvodů je více. Tím hlavním je samozřejmě zmíněná anonymita. Nikdo nemůže platbu spojit s vaší osobou, na kartě není jméno, obchodník netuší, s kým má tu řeč. Stejného účinku byste ale docílili při platbě hotovostí.

V době internetových nákupů představuje anonymní karta bezpečnou možnost při platbě online. Vidíte podezřelou platební bránu? S anonymní kartou nemusíte zadávat citlivé informace vedoucí k vašim úsporám na běžném účtu. Poslední dobou ale víc a víc fintechů a moderně smýšlejících bank zavádí tzv. virtuální karty. Ty můžete použít na ukrytí vlastní identity při platbě online zrovna tak.

Najděte si ten nejlepší běžný účet online

Jsou skutečně anonymní?

Pro obchodníka, u kterého nakupujete, skutečně anonymní jsou. Jak je to se společností, co vám kartu vydala, už si musíte rozhodnout sami. 

Jakou anonymní kartu si můžu například pořídit?

Anonymních karet už je v ČR jen pomálu. Potichu ukončila činnost BLESK peněženka. Vloni svůj boj vzdala biip od České spořitelny, letos zmizela i možnost pořídit si novou COOL kartu z webu ČSOB. Problém nastal po zavedení zákonů o ověřování totožnosti. Kdo tedy na trhu zbývá? 

FreePay MasterCard®

S „anonymkou“ od společnost Prepaid Solutions je možné vybírat z bankomatů nebo platit v kamenných a online obchodech po celém světě. Pořídit si ji můžete v Praze, ve Vodičkově ulici, nebo si ji lze objednat přes internet. Pokud si ji ale budete objednávat online, připravte se, že budete muset vyplnit jméno a adresu, na kterou vám pošta kartu doveze.

Po zakoupení máte kartu se základním limitem. To znamená, že musíte kartu nejdříve aktivovat, což můžete provést přes zákaznickou linku nebo webové stránky, a teprve pak ji lze jednorázově nabít (do 5 000 Kč). Z karty nemůže vybírat hotovost a jakmile peníze utratíte, nelze kartu znovu nabít, pokud se nenecháte více identifikovat.

Na každé koruně záleží. Pomůžeme vám, abyste nemuseli platit ani jednu navíc.

Spojte se s námi
Tel: (+420)
226 289 029

Po–Pá: 9–17 h

© Copyright 2010–2024 Ušetřeno.cz s.r.o.